Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Британці більше не соромляться власного расизму

Категорія:

Опитування, проведене інститутом MORI на замовлення журналу Prospect, показало, що 39% опитаних британців висловили бажання жити в районі з представниками тієї ж або аналогічної етнічної групи, до якої самі відносяться.
41% білих і 26% предстаників меншин відповіли, що представники різних рас повинні жити окремо. Більше половини опитаних заявили, що воліють жити у “змішаних районах”. Як з’ясувалося, британська молодь більш демократична, ніж покоління їх батьків. Лише 40% дорослих респондентів не висловили бажання проживати окремо від інших етносів, в той час як серед молоді у віці від 16 до 34 готовність проживати в районах із змішаним контингентом висловили 64%.

Дослідники вельми занепокоєні тенденцією зростання расистських настроїв у суспільстві та тим, що опитані не соромлячись висловлювали свою точку зору, чого раніше не спостерігалося. Наприклад ще 10 років тому проблему іммігрантів однією з найважливіших та найпекучіших вважали лише 10% британців. Нині це питання турбує 29% населення і є, на їхню думку, найбільшою проблемою.

Загалом британці вважають, що за рівнем серйозності це питання займає третє місце. Випереджають його питання освіти (33%) та охорони здоров’я (41%). (MIGnews.com)


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи