Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Привид бродить по Європі. Привид антисемітизму

На цьому тижні, виступаючи в італійському сенаті, Щаранский привів останні статистичні дані, зібрані неєврейськими громадськими організаціями. Ці дані такі: протягом 2003 року в країнах Європи було зареєстровано близько 1000 антисемітських інцидентів, з них 235 можна охарактеризувати як акції насильства – застосовувалася вогнепальна зброя, використовувалися вибухові речовини, євреям були нанесені фізичні каліцтва різного ступеня.

Були опоганені і зруйновані багато синагог, цвинтарі, пам'ятні обеліски і меморіали, присвячені жертвам Катастрофи. Зареєстровано сотні випадків, коли на стінах синагог, суспільних будинків, де розміщаються єврейські установи й організації, а також на будинках євреїв з'являлися свастики, нацистські символи, антисемітські малюнки, гасла і погрози на адресу євреїв. До антисемітських акцій можна віднести також пересилання антисемітських повідомлень по електронній пошті, анонімні телефонні дзвінки в єврейські організації й окремим єврейським громадським діячам. Понад 75 відсотків цих акцій відбулися в країнах Західної Європи.

Як не сумно, підкреслив Щаранский у своїй промові перед італійськими сенаторами, у демократичній Європі в останні роки відбувся різкий сплеск як “традиційного” антисемітизму, так і його модифікації – антиізраїлізму. Ізраїльський міністр закликав сенаторів ужити весь свій вплив не тільки в Італії, але й у світі для боротьби з будь-якими формами цього огидного явища.

На зустрічі з головою італійського сенату Марчелло Пера Щаранский відзначив, що в боротьбі Західної Європи з тим, що її лідери називають “незаконною окупацією”, використовуються методи, що, нехай часом і мимоволі, сприяють розпаленню ненависті як до кожного окремого єврея, так і до єврейської держави. Ведучі ЗМІ Франції і Бельгії порівнюють Аріеля Шарона з Адольфом Гітлером, а ізраїльтян — з нацистами.

Англійська газета “Гардіан” опублікувала карикатуру, яка зображує Шарона, що пожирає палестинських дітей, а італійська “Стампа” - малюнок, на якому зображена дитина Ісус, що лежить перед ізраїльським танком. “Тільки не кажіть, що вони хочуть знову розіпнути мене”, — благає дитина. “Зрозуміло, до яких саме почуттів апелює художник, а разом з ним і газета, що помістила даний витвір”, — відзначив Щаранский. Голова сенату у відповідь завірив, що італійський уряд рішуче засуджує антисемітизм і будь-які його прояви.

"Cursor" , 21 січня 2004 р.

Після статті на сайті www.religare.ru опубліковано відгук:
Євгеній Мухтаров
23.01.2004

Дістали вже... Як тільки закінчується термін виплати чергових компенсацій “жертвам Холокоста” чи в Ізраїлі розкривається чергове неподобство - по Європі відразу починає бродити “привид антисемітизму”. Вірніше, сам він настільки ефемерний і слабкий, що перебирати ногами не може. Але є ж браві хлопці, завжди готові підставити плече, щоб примара не упала носом — центр імені Симона Візенталя, АДЛ, інститут “Яд-Вашем" і т. д. Справжні чарівники. Ліплять прямо з повітря примари антисемітизмів, Гітлера, плакати, що вибухають, камені для биття вікон у синагогах, “фашиствующі угруповання” футбольних болільників, проекти законів про боротьбу з екстремізмом і програм з розвитку толератності і т. д. і т. п. І, головне, настільки самовпевнені, що навіть не розуміють, як добре вся ця фальш помітна з боку. Юргена Графа з Эрнстом Цунделем у додачу на них немає...


Коментар НО:

В цікавих формах відбувається боротьба з антисемітизмом у стінах Верховної Ради України, про що свідчить стенограма - http://www.rada.gov.ua/zakon/STENOGR/09120304_45.htm:

ЗАСІДАННЯ СОРОК П’ЯТЕ
Сесійний зал Верховної Ради України
9 грудня 2003 року
Веде засідання Голова Верховної Ради України ЛИТВИН В.М.

10:08:56

РУДЬКОВСЬКИЙ М.М. Володимире Михайловичу!

Рудьковський, Соціалістична партія України.

Шановні народні депутати!

Народний депутат Нечипорук нещодавно зробив радикальну антисемітську заяву, він сказав: євреї в Україні - це нуль з чимось відсотків, 73 відсотки - це українська нація. Нехай всі в структурах влади займають свій відсоток.

Сьогодні 73 відсотки - євреїв у владі, 0,5 відсотків - українці, інше забрали росіяни. Я вважаю це неприпустимим, коли народні депутати роблять такі заяви. Я звертаюсь до народного депутата Губського, лідера фракції: чи це є позицією фракції? Якщо ні, я прошу персонально, Володимире Михайловичу, доручити правовому комітету зробити оцінку цієї заяви і, якщо потрібно, зробити і звернення до прокуратури. Ми не можемо дивитися спокійно на повзучий антисемітизм в Україні, в Верховній Раді. Дякую.

-----------------------------------------
У тему:

У Європі відроджується антисемітизм

Кожен третій європеєць – антисеміт

Ізраїль звинуватив Бі-бі-сі в антисемітизмі

Брехати - погано

Єврейська громада в Україні шукає антисемітизм

Хвіст пацюка

Ідеологічна обробка і стратегії групової еволюції в юдаїзмі

Політкоректна ідентифікація ворога
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи