Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кучма знав про причетність Путiна до торгiвлi наркотиками

Категорія:

Це стверджує Микола Мельниченко в інтерв’ю болгарській телепрограмі “Бліц”.
Софія, 26 січня 2004.- Сьогодні вранці екс-працівник СБУ майор Микола Мельниченко дав інтерв’ю програмі “Бліц” – одній з найпопулярніших передач (2 млн. глядачів) національного приватното телебачення бТV. Ведучий Георгі Корітаров вийшов на нього у зв’язку з протестною заявою посольства Росії в Болгарії. Нагадаємо, що 23 січня в тій же програмі Олександр Литвиненко – колишній працівник КГБ і ФСБ, зокрема, заявив, що президент Владімір Путін є “дахом” російських злочинних угрупувань. Амбасада Росії звинуватила бТV у поширенні наклепу на сучасну Росію та її керівництно і закликала Раду електронних медіа Болгарії розглянути “брехливу кампанію” телеканалу.

Георгі Корітаров запросив посла Росії взяти участь у передачі “Бліц” і у прямому ефірі спростувати “усі домисли скандальних осіб”. Однак пан амбасадор не скористався правом на відповідь. А представник Об’єднання свободи слова в Болгарії Ясен Бояджієв дав зрозуміти, що в Болгарії є справжня свобода слова і порадив росіянам звернутися в суд і порушити справу на Литвиненка. До речі, згадана Рада розглядає лишень передачі, які, скажімо, популяризують расизм, фашистські ідеї, національну ворожнечу тощо. У випадку з інтерв’ю з паном Литвиненком ознак подібного не було. Більше того, ведучий зв’язався з Миколою Мельниченком, бо, як з’ясувалося, твердження Литвиненна про причетність Путіна до наркотрафіка грунтуються на інформації українця.

Ось інтерв’ю Миколи Мельниченка програмі “Бліц” - 26.01.2004 р., 8.30:

- Ви маєте докази, що президент Путін причетний до торгiвлi наркотиками?
- Маю докази, що українські спецслужби - СБУ, мають такі докази. Це записано під час розмови Леоніда Кучми і Деркача – керівника СБУ, 12 липня 2000 р. Тоді Деркач був головою СБУ і доповідав президентові, що має інформацію, що Рудольфа Ріхтера арештували в Ліхтенштейні за торгівлю наркотиками. В записі є така фраза, коли Деркач каже, цитую: Деркач: “Ось документи”. Кучма: “Це стосується Путіна?” Деркач: “Так”.

- У який спосіб причетний Путін як президент? Чи це було ще до того, як він став президентом?
- До того, як став президентом. Кучма пробував цими документами шантажувати Путіна.

- Кучма пробував цими документами шантажувати Путіна?
- Так.

- Як ці документи потрапили до вас?
- Документів я не маю. Маю лишень запис розмови про ці документи. А запис я зробив під час розмови Кучми з Деркачем, коли вони детально говорили про це.

- Ви маєте запис розмови Кучми і Деркача?
- Так.

- А як ви їх зробили? Запис автентичний?
- Цю розмову я записав на диктофон. Запис пройшов експертизу в американській компанії і тимчасової комісії Верховної Ради України. Фахівці довели автентичність запису. Комісія полковника Григорія Омельченка допитала свідків тієї розмови від 12 липня 2000 р. Вони також посвідчують автентичність розмови.

- Отож, запис автентичний? Чому ж суд не береться за цю справу?
- Щоби справа потрапила в суд, потрібен позивач. Хтось має звернутися в суд.

- Який висновок можна зробити з розмови Кучми з Деркачем? Яка роль Путіна у всьому цьому?
- Мій висновок полягає в тому, що документи є вельми серйозними і Путін і Патрушев доклали всіх зусиль, щоби ця інформація не потрапила в пресу…

- Ви зберігаєте запис Кучми з Деркачем?
- Щодо випадку, про який ми говоримо, - так.

- Можете представити його в суді.
- Не лишень представити запис, але й самому з’явитися в суд. А позов в суд можуть подати або Патрушев, або Путін, або хтось інший. Я готовий з’явитися в суд.

(Розмова велася російською мовою з перекладом болгарською).

Коментарі, як то кажуть, зайві. Однак, цікаво, як українське посольство буде реагувати на передачу “Бліц” і інтерв’ю з Миколою Мельниченком?


----------------------------------------------------

В тему:

Владімір Путін є “дахом” російських злочинних угрупувань
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи