Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Медики винайшли досконалий матеріал для трансплантації шкіри

Ноу-хау працівників опікових центрів України. Тут винайшли досконалий матеріал для трансплантації. Нові біолатки недорогі, але дуже ефективні.
Економно та безболісно – такий девіз працівників опікових центрів України. Відтепер пацієнти, що потрапили до лікарні внаслідок ушкодження шкіри не будуть обділені увагою медиків через нестачу трансплантаційного матеріалу. Поки хворим шукатимуть донорів, лікарі замінять найбільш уражені частини тіла на ксенотрансплантанти, простими словами – на шкіру зі свині.

Варіантів використання цього біоматеріалу кілька. Якщо уражено верхній шар шкіри, то замінник функціонує до остаточного загоєння рани. І потім організм сам його позбавляється. Якщо травма серйозніша, то біолатку використовують тимчасово. Раніше шкуру брали тільки з живих тварин. Тепер її консервують та висушують.

Пересадка свинячої шкури на уражені частини тіла – ідея вітчизняних науковців. Науковці стверджують - шкура поросяти ідеально підходить для таких операцій. Як за ціною, так і за біологічними показниками. Її метр коштує 300 гривень. Дефіциту немає. У Тернополі вже майже 10 років працює банк ксенотрансплантантів. Людська донорська шкіра дорожча у тисячі разів. Приміром у Бостонській клініці - 25 тисяч доларів за метр.

А ще українські хірурги першими стали використовувати для загоювання ран оболонку новонароджених.

---------------------------

В тему:

Держава Землі Білого Вепра

Лікує не тільки сало, а й шкіра
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи