Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як проходитиме акція протесту приватних підприємців

Категорія:

Координатори пропонують провесті акцію протесту 4 лютого в п’ять етапів, що дасть можливість проявити солідарність і тим, хто не зможе бути о 12:00 на мітингу.
4 лютого одночасно у всіх обласних, міських та районних адміністративних центрах України й Автономної Республіки Крим проходитимуть акції солідарності підприємців під гаслами «Ні тіньовій економіці!» «Ні корупції!», «Вимагаємо дотримання наших конституційних прав і рівності всіх перед Законом!», «Спрощеній системі оподатковування – ТАК», «Вимагаємо реальної державної підтримки малого бізнесу», «Даєш Єдиний соціальний збір –16%», «Скасувати безсовісний ПДВ!», «Вимагаємо справедливої пенсійної реформи!», «Зарплата нижче прожиткового мінімуму – позбавлення головного права - на життя!».

Головною метою зазначеної акції є залучення до неї якомога більшої кількості підприємців, їхніх найманих робітників, членів їхніх родин, максимальної чисельності співчуваючих пенсіонерів, а результатом має стати звернення облдержадміністрацій, Ради Міністрів АРК, міських голів до Президента України на підтримку наших вимог.

Рекомендується за тиждень до акції запросити до неї і на подальшу прес-конференцію місцевих журналістів, а також провести консультації з керівниками регіональних відділень усіх без винятку політичних партій, ознайомити їх з нашими цілями і вимогами і запропонувати підтримати й взяти участь у проведенні зазначених заходів. За підсумками акції на прес-конференції й у засобах масової інформації обов’язково подякувати всім партіям, що підтримали вимоги підприємців, і оприлюднити повний перелік партій, що виступили проти гасел акції.

Саму акцію рекомендується провести 4 лютого в п’ять етапів.

До початку акції прикрасити усі свої кіоски, магазини, перукарні, каси і пункти обміну, вхідні двері у фірми і компанії, салони, майстерні, автомашини, автобуси, маршрутні і легкові таксі двома кольоровими кулями на одній з яких написано «ПДВ» закреслене жирним хрестом, а на другій «за 16%». Усім, хто цікавиться, пояснювати зміст акції, роздавати листівки з коротким змістом причин конфлікту, наших кінцевих цілей і вимог, звертанням до Президента і запрошувати бажаючих на акцію-зустріч з Народними депутатами України та їхніми помічниками о 12:00 на центральній площі.

За п’ятнадцять хвилин до акції на центральній площі міста збирається актив його суспільних і політичних організацій, запрошені учасники акції з гаслами, Народні депутати від округу чи їхні помічники, пенсіонери, представники місцевої виконавчої влади.

Підприємці приходять на акцію в чорних пов’язках чи хустках на обличчі і під чорними парасолями, що символізують розквіт ери корупції і тіньової економіки та можливу необхідність закрити свій бізнес чи піти в тінь і перестати платити непомірні податки. Бажано, щоб на період проведення мітингу з 12.00 до 13.00 роботу всіх комерційних структур міста було на знак солідарності припинено.

Рівно о дванадцятій годині дня всі, що приєдналися до вимог про негайну податкову і пенсійну реформу, протягом однієї хвилини вітають початок акції всіма можливими засобами сигналізації (гудки заводів і фабрик, сирени легкових і вантажних автомобілів, труби, горни, дудки тощо).

Після вітання звуковими сигналами, координатор акції оголошує її цілі й задачі, персонально вітає всіх запрошених Народних депутатів, що прийшли, і керівників держадміністрацій, перелічує всі суспільні і політичні партії, що підтримали вимоги підприємців, після чого надає слово 2-3 учасникам акції. Далі зачитується і передається в руки «Звернення до Народних депутатів України». Бажаючим із їхнього числа надається слово. Після цього слово надається 1-2 регіональним політичним лідерам і одному пенсіонеру чи пенсіонерці. У випадку згоди підписати «Звертання», слово надається керівнику місцевої держадміністрації. Після виступу він під щирі і вдячні оплески учасників приєднується до вимог. У випадку відсутності такого в його кабінет відправляється спеціальна делегація з пропозицією в присутності преси або підтримати або відкрито засудити гасла й вимоги громадських організацій. У випадку відсутності з поважної причини чи хвороби, зачитується його письмове звертання до громадськості і підприємців міста. Далі після виступу ще 1-2 учасників, зачитується звертання до Президента України, бажаючі ставлять під ним свої підписи, а мітинг-зустріч оголошується закритим. Учасники розходяться на свої робочі місця, але перед цим їм нагадують про можливу участь у п’ятому етапі.

П’ятий етап починається рівно в 18.00 після настання присмерку. Він символізує нашу рішучість ліквідувати й освітити «Тінь» і «Корупцію», йти до кінця, устати з колін, перемогти сили пітьми, зробити наше життя яскравим і цікавим. Крім цього, цей етап дозволяє приєднатися до акції фірмам-спонсорам, а також тим численним підприємцям, які продовжують боятися навіть власної тіні, або з поважних причин не змогли залишити о 12:00 своїх робочих місць. Зміст цього етапу полягає в одночасному запуску кожним підприємцем однієї петарди, а кожною солідною фірмою - феєрверка, що дозволить усім побачити, скільки ще прихильників і однодумців є в нього в місті, а представникам влади дасть можливість ще раз подумати про необхідність мирного конструктивного діалогу із соціальними партнерами з метою найшвидшого усунення кризового становища.

Громадська колегія об’єднань підприємців Криму, Союз підприємців і роботодавців Криму звертається до всіх представників малого бізнесу України, до всіх приватних підприємців, до усіх, кому не байдужа доля їх рідних і близьких, відгукнутися й взяти посильну участь у відновленні наших потоптаних прав. Ми підемо до перемоги. Ми виборемо повагу до себе з боку органів влади й виконання всіх наших вимог. Але нам для цього потрібна Ваша підтримка. Візьміть участь у мітингу й акції. Зробіть посильну фінансову допомогу вашим громадським організаціям підприємців і координаційному штабу акції для лобіювання Ваших інтересів.

Виявіть солідарність і дисципліну у твердому виконанні всіх погоджених подальших спільних дій на другому етапі нашої боротьби після можливого зриву переговорів, чи невиконання владою узятих на себе зобов’язань, і Ви переконаєтеся, що за рік можна встигнути зробити більше, ніж за попередні десять років. Потрібно тільки припинити красти, обманювати одне одного, видавати бажане за дійсне, і головне: зняти шори з очей, а гирі з ніг – і результати в економіці не змусять себе довго чекати.


----------------------------------------------------

В тему:

Спротив приватних підприємців: план дій на січень-лютий 2004 року

Приватні підприємці на марші

Кримські прихильники Ющенка підтримують вимоги підприємців та пенсіонерів

“Сьогодні з плакатом, завтра з автоматом”

Мукачiвська контрреволюцiя

Жнива Господні починаються в 2004 році
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи