Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Реакція на закриття “Сільских вістей”

Категорія:

Вчорашне рішення суду про закриття популярної газети “Сільські вісті” обговорюють ЗМІ України, політики та просто небайдужі люди.
Витяг з рішення Шевченківського районного суду м. Києва


Цивільна справа № 2-1211\2004 р.

Р І Ш Е Н Н Я
І М ” Я М У К Р А Ї Н И

28 січня 2004 року Шевченківський районний суд м. Києва
в складі головуючого судді Саприкіної І. В.
при секретарі Тумановської О.М., Поплавської О.В.Пинчук К.Ю.,
розглянули у відкритому судовому засіданні в м. Києві цивільну справу за позовом Міжнародного антифашистського комітету до Колективного підприємства редакції газети “Сільські вісті”, Яременко Василя Васильовича про припинення порушення Закону України “Про інформацію” та Закону України “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні”.

В С Т А Н О В И В:

Позивачі звернулися до суду з даним позовом з тих підстав, що у газеті “Сільські вісті” від 15 листопада 2002 року № 135 (Свідоцтво про реєстрацію: КВ № 2123 від 27 серпня 1997 року) була опублікована стаття Василя Яременка під назвою “Міф про український антисемітизм”. У даній публікації, на думку позивачів, містяться відомості, що спрямовані на розпалювання національної та релігійної ворожнечі між українським та єврейським народами.

В И Р І Ш И В:

Позов задовольнити.
Припинити випуск видання друкованого засобу масової інформації – газети “Сільські вісті”, газета захисту інтересів селян України, свідоцтво про державну реєстрацію: КВ № 2123 від 27 серпня 1997 року.
Копію рішення направити до реєструю чого органу – до Державного комітету України у справах видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження.
На рішення суду може бути подано апеляційна скарга до Апеляційного суду м. Києва через районний суд на протязі місяця.


---------------------------------------

Ось деякі висловлювання з форуму Майдан.org


Потрібно вже створювати комітет по захисту дослідників, що працють над вивченням єврейської історії, від звинувачень. Солженіцина після “2000 лет вместе” деякі киівські й американські газети звинуватили в зраді. Коли вже страждений вкраїнський народ зможе захистити себе й ледь не єдину свою народну газету “Сільські вісті”!!!

---------------------------------------

Ніяка публікація, особливо ПЕРЕДРУК не є підставою для закриття газети.

В Україні українців позбавляють друкованого слова українською. Дивись, наклад реальний 500 000.

Ну що, залишилось Рабіновичу закрити ПРОМІНЬ. І з інформаційним українським простором ПОКІНЧЕНО.

Тут щось не так, щось не здорове робиться. Чому не закривають ШАНСОН за пропаганду БАНДИТИЗМУ та не закривають телеканали де йдуть “бандитьські” серіали....

Щось з нашим народом роблять.

Є думка що йде проект ДЕУКРАЇНІЗАЦІЇ через введення бандитсько-шансонської субкультури для підготовки нового плацдарму для введення іншої культури, але чиєї?

---------------------------------------

Я теж вважаю, що називати ті матеріали рекламними – неправильно. Це слабка позиція. Перелякана. А страх є свідченням вини. Не було б того страху (розмов про рекламу), не було б і позова.

Не треба нікого боятися. тим паче жидів і їхніх прихвостнів. Тим паче на своїй землі.

Нічого такого, що б підпадало під “розпалювання” у згаданих статтях нема. Крапка.

Я можу це довести у будь-якому суді.

Тим паче, що доводити маю не я. А сторона, яка стверджує протилежне. Так само як і у випадку з наклепом.

Якщо хтось постраждав від наклепу/неправдивої інформації має показати: довідки з лікарні, листи про розрив контрактів, штамп про розлучення у паспорті. Якщо такого нема, значить і шкоди – реальної – нема. Значить і відшкодовувати нічого.

Хто може бути експертом: є речення “євреї не їдять свинини” розпалюванням ворожнечі чи ні?...

Доказом може бути лише погром, або акт вандалізму учасники якого почнуть стверджувати, що причиною їх дій стало повідомлення про те, що “євреї не їдять свинини”, яке вони сприйняли як образу і т.д. і т.п.

Коли тут ... підвивають Рабіновичу (який невідомо скількох людей реально вбив/замовив і якої шкоди в сотнях мільйонах доларів завдав Україні), то всі їхні соплі не можуть бути жодним доказом, що СВ щось “розпалювало”.

Факти. Потрібні сухі факти. Факти погромів, спричинених публікаціями в СВ. Раз фактів нема, то й розпалювання не було. А має місце емоційна оцінка одними читатчами, того, що їм не подобається. Але мало кому що не подобається?

Правду про себе ніхто не любить чути.
І я в тому числі
І ви всі теж


----------------------------------------------------

В тему:

Суд виніс рішення про закриття газети “Сільські вісті”

Жнива Господні починаються в 2004 році
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи