Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Єнакіївський читацький клуб “Перехід-IV” вивчає курганні стародавності

На черговому засіданні Єнакіївського клуба «Перехід-IV» відбулося обговорення монографії Віктора Федоровича Клименка «Курганные древности Северского Донца».
З основною доповіддю виступив президент клубу В. Клименко. Він розповів, що монографія з'явилася підсумком десятилітніх археологічних досліджень Єнакіївської експедиції «Еврика» у Подонців’ї. В основному розкопками вивчалися курганні могильники Донецько-Оскольського межиріччя в межах Харківської області. У науковий обіг уведений масив джерел, що нараховує близько 200 поховань з 20 могильників.

Найбільш представницькими в кількісному і якісному відношенні є пам'ятники ранньої й особливо середньої бронзи, що включають комплекси давньоямної і катакомбної культур.

Член ради клубу, директор школи №7 В. І. Цимбал відзначила, що в дослідженнях експедиції брали активну участь учні шкіл, профтехучилищ і технікумів міста. Результати досліджень знайшли відображення в численних публікаціях і повідомленнях у різних інформаційно-довідкових і тематичних збірниках, у доповідях старшокласників на конференціях Донецької обласної Малої академії наук.

У своїх виступах Новикова Аліса, Автухов Сергій, Ларькова Катерина, Кочубей Тамара відзначили, що книга «Курганні стародавності Сіверського Дінця» викликає інтерес не тільки у фахівців, але й у ширшої читацької аудиторії, що цікавиться історією, археологією і краєзнавством.

------------------------
В тему:

Читацький клуб “Перехід-IV” у Єнакієво: дослідження інтелектуальних коренів солідаризму

Солярні символи Донбасу і Приазов’я
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи