Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У ряді міст України проходять акції протесту підприємців

Категорія:

Акції протесту приватних підприємців, які висловлюють своє невдоволення підвищенням податкових платежів у зв'язку з введенням фіксованого пенсійного внеску, сьогодні проходять у ряді міст України. Про це заявила голова Ради приватних підприємців України Ксенія ЛЯПІНА.
За її словами, найактивніше акцію підтримали в Криму, Чернігові, Черкасах, Хмельницькому, Вінниці і Сумах.

К.ЛЯПІНА повідомила, що акція протесту проводилася як у формі пікетів, мітингів, закриття ринків, так і круглих столів, зустрічей з представниками місцевих влад.

Довідка УНІАН. Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", який набув чинності з 1 січня 2004 року, істотно була збільшена база, з якою сплачуються внески до Пенсійного фонду. Питання з підприємцями, які працюють за спрощеною системою оподаткування, мало бути вирішене ухваленням до 2004 року спеціального закону, оскільки новий пенсійний закон суперечить Указам Президента про спрощену систему оподаткування.

Для усунення колізії законів було вирішено, що до ухвалення спеціального закону ці підприємці платитимуть внески до Пенсійного фонду за фіксованим тарифом. Даний тариф встановлювався, виходячи з розміру мінімальної заробітної плати (205 грн.) і діючих ставок відрахувань із заробітної платні (1-2%) і нарахувань на фонд оплати праці (32%).
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи