Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Підприємці Криму протестують

Категорія:

Їх підтримують і в інших містах України
4 лютого 2004 року о 12 годині на центральній площі Сімферополя біля Ради Міністрів Автономної республіки Крим відбувся мітинг протесту, який ініціювала Колегія об’єднань підприємців Криму.

Учасники мітингу прийняли звернення до української влади, в якому констатували, що “влада, не дивлячись на свої декларації про необхідність виводу економіки з тіні, останнім часом зробила кроки виведення з легальної сфери економіки представників малого й середнього бізнесу” і “здобрює ґрунт для тотальної корупції бюрократичного апарату”.

“Після впровадження нового пенсійного законодавства, податковий тягар на підприємців збільшився в 2-3 рази. Збільшилась звітність, виникла ситуація подвійного-потрійного оподаткування. Тому на кожні 100 гривень зарплатні підприємці змушені відраховувати 92,5 грн. податків. Таким чином дрібні підприємці змушені працювати в “тіні”. Це шлях до скорочення мільйонів робочих місць, знищення значної частини легального бізнесу, погіршення іміджу країни на міжнародній арені, зниженню прибутків місцевих бюджетів та значному погіршенню соціально-економічної ситуації. З точки зору здорового глузду дії уряду Януковича – “більшовиків” у Верховній Раді – Президента Кучми – це абсурд, проте з боку національних інтересів це соціальний злочин!” – говориться у звергнені.

В зв’язку з тим, Рада демократичних сил Криму підтримує акції протесту підприємців та пенсіонерів та вимагає:

1. Припинити знищення малого бізнесу. Для цього необхідно негайно переглянути пенсійну реформу та ліквідувати подвійне оподаткування підприємців, прийняти закон про спрощену систему оподаткування.

2. Негайно внести зміни до держбюджету – 2004, щоб зробити його соціальним, також підтримати законопроект В.Ющенка - В.Пинзеника про підвищення мінімальної зарплатні з 1 березня 2004 року.

* * * * *

У Сумах на площі Незалежності перед будинком облдержадміністрації відбулась акція протесту представників малого та середнього бізнесу проти подвійного оподаткування пенсійними платежами.

Вимоги підприємців підтримала Сумська обласна організація Української Народної Партії. В поширеній заяві за підписом голови Сумської обласної організації УНП Івана СТУПАКА, зокрема сказано: “Політика уряду Януковича щодо зміни системи оподаткування немає нічого спільного з справжньою реформою економіки. В Сумах зокрема та в Україні взагалі ще не сформувався прошарок міцних середніх підприємців і по суті усування спрощеної системи оподаткування буде останнім ударом по знищенню малого бізнесу, що призведе до зростання безробіття та свавілля податківців.”


----------------------------------------------------

В тему:

У ряді міст України проходять акції протесту підприємців

Акція протесту приватних підприємців
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи