Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Олександр Дудко: Як проходила акція підприємців у Криму

Світ:

На прохання “Народного Оглядача” координатор акції протесту приватних підприємців у Криму Олександр Дудко повідомив, що відбувалось на півострові.
4 лютого в 11 містах Криму відбулася акція протесту приватних підприємців. Тільки на мітингах протесту взяло участь у Керчі - 1500 чоловік, у Джанкої - 540, в інших містах до 300 учасників.

Через відомі причини у Судаку мітинг було скасовано з ініціативи організаторів. А в Красноперекопську, незважаючи на тиск і погрози з боку СБУ, відбувся стихійний мітинг. Більше ніде перешкод з боку влади не було.

У Сімферополі на мітинг прийшло 4800 чоловік (най-масова акція за останні 10 років, не рахуючи мітингів Меджлісу). В усіх без винятку мітингах взяли участь пенсіонери, лідери регіональних відділень 27 партій (крім НДП, ППП і ПРУ), Конгресу російських громад Криму і депутати місцевих рад. Представники виконавчих органів влади, профспілки та регіональні відділення УСПП акцію проігнорували.

Загальнореспубліканська акція проходила на площі перед Радою Міністрів Автономної Республіки Крим. На мітингу за попередньою домовленістю з урядом, повинен був виступити перший Віце-прем’єр Криму Раєнко В.Н. Але він не тільки в останню мить відкрито проігнорував захід, але користуючись тим, що під час відсутності Куніцина він залишився “старшим на господарстві”, зробив усе, щоб підсилювальні установки були відключені від електроживлення й учасники не чули виступаючих. Враховуючи ігнорування з боку влади СПРК, неповагу до платників податків і пенсіонерів, мітинг доповнив свої вимоги резолюцією про скликання позачергової сесії ВР АРК із винесенням питання про недовіру і негайну відставку уряду Криму з причин викладених у вимогах до уряду на мітингу 22 вересня минулого року (корупція, некомпетентність, невиконання Законів України й Указів Президента, незадовільна робота з розвитку малого бізнесу, створення “Дахів”, виведення грошей з бюджету в тінь і свої кишені, розбазарювання власності Криму, “темній” розпродаж землі і розпалення міжнаціональної ворожнечі).

Всі учасники мітингу організованою демонстрацією з гаслами пройшли через усе місто до будинку ВР АРК, де провели другу незаплановану частину акції і передали свої вимоги про відставку некомпетентного уряду члену Президії ВР, уповноваженому провести переговори. Були дані обіцянки, що вимоги учасників мітингу будуть розглянуті завтра, 5 лютого. Учасники мітингу відмовилися залишати площу до приїзду Голови ВР АРК Дейча Б.Д., який, як було сказано, знаходиться в Судаку. Організаторам вдалось переконати учасників мітингу зробити перерву на два дні до оголошення відповіді Президії ВР.

Ввечері в Сімферополі о 18:00 відбулась акція “Залп Аврори”, що підтвердила солідарність тисяч підприємців йти до перемоги. Суть акції полягала в тому, що кожен підприємець, що підтримує вимоги учасників мітингу, запустив петарду. Акцію знімали десятки телекомпаній, однак увечері було виявлено повне її ігнорування з боку ЗМІ. Вільних ЗМІ в Криму немає. Вони нібито приватні, але належать тим же чиновникам через їхніх родичів та підставних осіб. Об’єктивні репортажі дали тільки Чорноморська ДТРК і ДТРК “ЖИСА”.

Те ж саме ми спостерігали ввечері й по центральних телеканалах України, що розповіли про мітинг татар у Судаку, але жодним словом не обмовились про багатотисячні мітинги по всіх містах Криму. Комусь дуже вигідно перед виборами штучно зробити з Криму друге Косове. Комусь, але ніяк не нам, його мешканцям, і не кримським татарам, з якими ми солідарні з багатьох питань і знаходимо спільну мову.


----------------------------------------------------

В тему:

Выступление 70-летней гражданки Украины, пенсионерки, жительницы г.Симферополя Буераковой Раисы Алексеевны на митинге 4 февраля 2004 года.

Підприємці Криму протестують

У ряді міст України проходять акції протесту підприємців

Акція протесту приватних підприємців

Жнива Господні починаються в 2004 році
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи