Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українці Москви поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзареві

За традицією, кожного року 9 березня українці столиці Російської Федерації, всі шанувальники творчості генія Тараса Шевченка збираються біля монумента Кобзарю, що височить на набережній Москви-ріки біля будівлі готелю “Україна”.
Не став винятком і цей ювілейний рік, коли виповнилось 190 років від дня народження великого поета. (До речі, пам’ятник Кобзареві роботи українських скульпторів М.Грицюка, Ю.Синькевича, А.Фуженка та архітекторів А.Сницарєва і Ю.Чеканюка був урочисто відкритий 40 років тому – 10 червня 1964 року).

Об 11-й годині ранку представники українських організацій Москви, російської громадськості поклали квіти до підніжжя монумента. Рідною мовою Кобзаря лунали схвильовані слова про пророка української нації, світоча народного духу, його поезії... Поруч з посивілими ветеранами стояли й зовсім юні українці.

В урочистій церемонії взяли участь голова Федеральної національно-культурної автономії “Українці Москви” та Об’єднання українців Росії Олександр Руденко-Десняк, голова громадського об’єднання “Українці Москви” Валерій Семененко, голова ради Товариства української культури “Славутич” Василь Антонів, президент Товариства аматорів української музики заслужена артистка України та Росії Галина Чорноба, голова Організації українського національного руху Віктор Гуменюк.

Квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку поклали також Надзвичайний і Повноважний Посол України в Російській Федерації Микола Білоблоцький, українські дипломати, працівники Культурного центру України в Москві.


---------------------------------------

Об’єднана прес-служба Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії”, Об’єднання українців Росії та Бібліотеки української літератури в Москві

Тел./факс +7 095 118-9192
Тел. +7 095 737-8834
E-mail: [email protected]
Web: www.webcenter.ru/~libukr
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи