Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Наші в Латвії

Посол України в Латвійській Республіці Микола Янків відвідав друге за величиною місто країни – Даугавпілс, де ознайомився з проблемами латвійських українців.
Перебуваючи у цьому латвійському місті, яке є значним осередком української громади, що нараховує понад 3 тисяч вихідців з України, Посол України, передусім, взяв участь в урочистостях з нагоди 190-ї річниці з дня народження Т.Шевченка, які були організовані Українським товариством "Мрія" за сприяння Посольства України та міської думи Даугавпілса. Перед початком святкового концерту, на якому окрім українців були присутні представники інших національних громад Даугавпілса, місцеві офіційні особи, дипломати тощо, Микола Янків виступив з вітальним словом, в якому вшанував пам'ять Кобзаря, наголосивши на загальнолюдських цінностях, які геній видатного сина українського народу сповідав у своїй творчості та громадській діяльності.

В рамках візиту до Даугавпілсу Посол України зустрівся з Головою міської думи (мером) цього міста. В ході бесіди співрозмовники обговорили сучасний стан та перспективи українсько-латвійських відносин, окремо наголосивши на необхідності розбудови такої важливої складової двосторонньої співпраці, як регіональне співробітництво. Обговорення цього питання було продовжено і в ході зустрічі з представниками місцевих ділових кіл. Посол України ознайомив аудиторію із сучасною економічною ситуацією в Україні, основними показниками розвитку нашої держави та окреслив перспективні шляхи розбудови двостороннього торговельно-економічного співробітництва між Україною та Латвією. Особливу увагу присутніх було привернуто до нових умов розвитку економічного співробітництва, які відкриваються із вступом Латвії до Європейського Союзу.

Микола Янків окремо висловив вдячність міській владі Даугавпілса за підтримку діяльності Українського товариства "Мрія", а також за розуміння проблем даугавпілських українців та роботу, яка здійснюється місцевою владою по задоволенню їхніх культурних та духовних потреб, а також щодо полегшення процесу інтеграції вихідців з України у латвійське суспільство.

Помітною подією в рамках відзначення ювілею Т.Шевченка стало проведення в Даугавпілському палаці культури виставки робіт місцевих художників-графіків, а також філателістичної виставки, експонати яких були присвячені життю та творчості поета.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи