Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Латвії вшановують пам’ять латиських легіонерів Waffen SS

Категорія:

Вчора Ризький районний адміністративний суд скасував рішення виконавчого директора Риги Маріса Тралмакса (Maris Tralmaks) про заборону 16 березня вуличної ходи в пам’ять латиських легіонерів Waffen SS.
Помічник М.Тралмакса Івар Мауріньш (Ivars Maurins) заявив журналістам, що Ризька дума розгляне можливість оскарження рішення суду. “Звичайно, тоді потяг уже піде, але нас цікавлять юридичні нюанси”, - відзначив він.

Лідер молодіжної патріотичної організації “Klubs 415”, що є організатором акції, Гунтіс Ділевс (Guntis Dilevs) від коментарів відмовився.

Раніше повідомлялося, що 10 березня М.Тралмакс не дав дозволу організації “Klubs 415” провести 16 березня вуличну ходу в пам’ять про латиських легіонерів. Це рішення виконавчий директор Риги прийняв через отриману від поліції безпеки інформацію про можливі провокації під час заходу.

Після рішення суду немає юридичних перешкод проведенню ходи.

Також вперше хода в пам’ять легіонерів відбудеться в місті Лієпая, муніципалітет якої видав дозвіл на проведення ходи організації “Союз національних сил”.

Представники “Союзу національних сил” пройдуть до центрального міського кладовища. Тут місцеве відділення організації “Яструби Даугави” (об’єднує ветеранів, що воювали на боці Німеччини) покладе квіти до меморіального каменю.

Голова “Союзу національних сил” Айгарс Прусіс (Aigars Prusis) заявив, що в ході в Лієпаї візьмуть участь біля 100 чоловік.


----------------------------------------------------

В тему:

Влада Риги заборонила ходу в пам’ять латиських легіонерів SS
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи