Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Бенілюкс «закручує гайки» щодо нелегалів. Почалося…

Категорія:

Бельгія здійснила першу спільну з Королівством Нідерландів та Люксембургом репатріацію невизнаних шукачів притулку.
Це перший політ після того, як Федеральна поліція провела акцію протесту після заведення кримінальної справи проти бувших поліцейських стосовно Семіра Адаму (Semira Adamu). Серед 50 бувших шукачів притулку сотня супроводжуючих і між ними професор з Генту Етьєн Вермеєрс (Etienne Vermeersch).

Аеробус цим ранком вилетів з Мелсбруку (Melsbroek) і взяв курс на міста Приштина (Pristina) в Косово и Тирана (Tirana) в Албаніі.

Федеральна поліція протягом ночі вивозила бувших шукачів притулку з закритого центру Мерксплас (Merksplas) в присутності Етьєна Вермеєрса (Etienne Vermeersch), котрий працює з доручення Міністерства внутрішніх справ і слідкує за ходом репатріації за новим сценарієм.

Бувших шукачів притулку з Бельгії налічувалось 40 чоловік, десять чоловік було з Королівства Нідерландів та Люксембургу.

Вперше Бельгія надала свою територію для збору та відправки бувших шукачів притулку, в минулому використовувались літаки Королівства Нідерландів.

Моральний стан п'ятидесяти бувших шукачів притулку був жахливим. Загальна кількість пасажирів налічувала 160 чоловік. Федеральна поліція відмовилась від свого попереднього рішення більше ніколи не брати участі в репатріаціях, після того як профспілки та Міністр внутрішніх справ Патрік Дюваль (Patrick Dewael) в ході спільної роботи прийшли до угоди.


Поліція отримала за словами прес-секретаря секретаря NSPV
(Національний Синдикат Поліції та Синдикат Безпеки персоналу) Филіппа Ван Хамме (Philippe Van Hamme) гарантії, що на борту літака буде більше аґентів, чим репатрійованих. Як і було обіцяно, супроводжуючі також отримають юридичну допомогу та допомогу в облаштуванні у країнах репатріації.

Зі слів профспілки, ще існують суперечності в засобах придушення можливого спротиву репатріантів. І якщо в цьому питанні досягнуть згоди, то поліція буде брати участь в регулярній репатріації на рейсових літаках

09/03/2004 Guy Fransen ©Copyright De Standaard

Джерело:
http://www.standaard.be/nieuws/binnenland/index.asp?articleID=G874F36M

Переказ новин бельгійського каналу VTM, де свою думку з приводу цієї акції висловив Етьєн Вермеєрс (Etienne Vermeersch). Можливо він проговорився, але було сказано, що наступні рейси сплановано здійснити в Африку та Росію. Він повідомив, що репатріація пройшла не без проблем, з його слів були люди, котрих 6-7 аґентів не могли силою примусити увійти до літака. З цього приводу він зауважив, що потрібно завчасно розмовляти з такими людьми, а якщо потрібно, то приділяти достатньо часу, так як такі випадки досить негативно впливають на всіх інших, в тому числі й супроводжуючих.

Сьогодні пройшла вдруга репатріація нелегалів з Бельгії та Нідерландів. Літак взяв курс на Румунію та Туреччину.

Сьогодні, 18 березня, о 8.00 ранку з військового аеропорту Мелсбрук в повітря піднявся бельгійський армійський літак з людьми, у яких скінчилась процедура прохання на притулок.
На борту знаходилось 16 турків та 34 румуни. Цього разу, як і раніше, була здійснена спільна акція з Королівством Нідерландів. Це друга подібна колективна висилка.

Серед 50 шукачів притулку було 45 человік з Бельгі, 16 з яких складали турки та 29 румунів, а также 5 румунів з Нідерландів. Кабінетом Міністрів внутрішніх справ Дювалем (Dewael) було повідомлено, що літак направляється в Бухарест та Анкару.

Репатріація була здійснена 77 аґентами з Бельгії та 8 з Нідерландів. Також до акції були підключені чотири аґенти, що слідкують за процесом висилки, лікар, медбрат, психолог, двоє суспільних асистентів, двоє членів загальної інспекції та посадовець зі Служби закордонних справ (Dienst Vreemdelingenzaken).

В наступні два місяці плануються ще чотири репатріації. Це підтвердив газеті «Het Laatste Nieuws» працівник Кабінету Міністра Дюваля Гріт Гейпен (Greet Gypen). І в подальшому будуть вилітати літаки у складі 50 чоловік, в яких скінчилась процедура прохання притулку та нелегалів. Ці рейси будут в Африку.

Після цих серійних репатріацій в межах домовленостей з Королівством Нідерландів та Люксембургу буде проведена різностороння оцінка проведеної роботи. Але, зі слів Міністра
Дюваля, така система колективних безпечних вилітів буде здійснюватись і надалі.

Джерела:

http://www.gva.be/nieuws/Binnenland/default.asp?art={53320740-7618-4149-8891-F9A91C848413}

http://www.vtm.be/nieuws/index_nieuwsbinnenland.shtml?p=107

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи