Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 14
  • Переглядів: 14

Цигани крадуть дітей

Світ:

Спецслужби РФ вважають, що цигани опановують новий вид бізнесу – кіднеппінг. Страхітливий випадок викрадення дитини з метою викупу – це не перший та, можливо, не останній випадок кіднеппінгу на Уралі. За інформацією спецслужб у Єкатеринбурзі це може стати новим видом бізнесу і постійним джерелом доходів для кримінальних структур.
Як вже повідомляв Новий Регіон, 7 березня три зловмисники організували викрадення 14-річного хлопчика Даниїла Вершиніна. Вони зв’язалися із батьками та почали вимагати викуп у розмірі 500 000 доларів. Батьки звернулися до прокуратури. Операція по звільненню заручника розроблялася кілька днів.

В ніч з 14 на 15 березня Даниїла було звільнено. Як встановило слідство, всю акцію від початку до кінця розробив син засудженої циганки-наркоторговки Татьяни Морозовської – Рустам. У кіднеппінгу також приймав участь його брат Ніколай та їхній знайомий Сєргєй Вєпрєв. Жертвою викрадачів стала дитина також із заможної циганської родини.

За інформацією співробітників спецслужб, вважати це викрадення виключно внутрішньоклановими розбірками не випадає. Скоріше, йдеться про освоєння нового “бізнесу” – захоплення заручників.

На думку експертів ФСБ які приймали участь в розробці операції по звільненню Даниїла Вершиніна, існує небезпека, що викрадення дітей з метою шантажу уральські цигани прагнуть перетворити на постійне джерело доходу.

“Останнє викрадення хлопчика пов’язане з циганським кланом Морозовських. Морозовські є вихідці з Криму, є мусульманами, тому Урал сприймають як окуповану територію, на якій можна коїти найцинічніші злочини. Не виключено, що викрадення дітей, зокрема російських, вони спробують перетворити на високоприбутковий бізнес”, - кажуть джерела Нового регіону у ФСБ.

Співробітники спецслужб підкреслюють, що від моменту появи циганів на Уралі і конкретно у Єкатеринбурзі, їх протиправна діяльність постійно еволюціонувала. Починали цигани з дрібних крадіжок, скупки золота і крадених речей. Пізніше вони добре опанували наркобізнес, встановивши ділові стосунки з постачальниками зілля з Таджикистану та інших країн Середньої Азії.

Після того, як правоохоронні органи зрештою зуміли зачистити циганське поселення, пересадивши основну масу наркоділерів, цигани почали шукати інші джерела доходу та швидкого збагачення. За версією спецслужб, не виключено, що їхнім новим бізнесом стане кіднеппінг. (ДПНІ)
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи