Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Молодь хоче привернути увагу до збереження пам'яток історії

5 квітня 2004р. в Тернополі відбулась прес-конференція основною темою якої стало проведення в Тернопільській області першого етапу акції “Наша спадщина”. Про проект журналістам розповіли керівник українського туристичного товариства "Рутенія" Сергій Підмогильний (м.Київ, СУМ) та голова молодіжної екологічної організації “Зелений Простір” Юрій Заруцький (м.Тернопіль, СУМ).
Як повідомив Сергій Підмогильний, 3 квітня на Тернопільщині стартував перший етап комплексного краєзнавчого проекту “Наша спадщина”. Метою акції є збереження і популяризація історико-архітектурної спадщини регіонів нашого краю.

Майже 150 волонтерів задіяних до реалізації цього етапу проекту долучились до прибирання Микулинецького замку та прилеглих до нього територій.

Загалом було зібрано і вивезено понад 2 вантажні машини сміття, посаджено алею молодих дерев та проведено просвітницькі зустрічі з мешканцями містечка, керівництвом селищної ради та району.

Як проінформував журналістів Юрій Заруцький, такі акції не є чимось новим в діяльності організацій, які виступили ініціаторами проекту (Українське туристичне товариство "Рутенія", Екологічна організація “Зелений Простір”, Спілка Української Молоді в Україні). Вже кілька років поспіль члени цих організацій займаються природоохоронною, просвітницькою діяльністю, досліджують стан пам’яток історії, архітектури та культури нашої області, знайомлять широкі кола громадськості з цим надбанням Тернопільщини.

Організатори прес-конференції висловили подяку селищному Голові смт.Микулинці та депутатові обласної ради Віталію Шафранському за розуміння та сприяння в проведені акції.

Організатори мають намір й надалі проводити заходи спрямовані на приведення до порядку тих об’єктів краю, які дістались нам у спадок від попередників, становлять «золотий запас» Тернопільшини та є окрасою нашого регіону. Загалом, планується, що в рамках проекту щомісяця проводитиметься подібна акція під час якої увагу волонтерів буде привернуто до тієї чи іншої пам’ятки, яка потребує догляду. А незабаром організатори прес-конференції пообіцяли провести прс-тур для журналістів місцевих ЗМІ під час якого медійники матимуть змогу ознайомитись з станом охорони визначних памяток та з невідомими широкому загалу, але вартими уваги рекреаційними об’єктами краю.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи