Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українська музична експансія в Санкт-Петербурзі

Святкові травневі дні видались в Санкт-Петербурзі не тільки по-літньому теплими, а й надзвичайно щедрими на українські культурні презенти.

В переддень свят, 30 квітня, в рамках фестивалю “Пауза під час руху-2” відбувся концерт гурту “Хохляцькій рок-н-рол”. Петербурзька молодь могла вдосталь повеселитись та відчути справжній “драйв” від українського року. Феномен цього гурту полягає в тому, що його учасниками є відомі петербурзькі рок-музиканти, як, наприклад, Лєна ТЕ, Сергій “Чиж” Чиграков, “Дядя Міша” Чернов та інші, яких збирає під своє крило і надихає на виконання українських пісень Андрій Федечко, відомий у Північній Пальмірі майстер фотомистецтва. В репертуарі гурту можна почути як оригінальні твори Андрія та його друзів, так і рок-аранжування народних пісень. Найяскравішим моментом концерту стало виконання пісні “Сонце-хмари”, під яку всидіти може хіба що мертвий. Більше про “Хохляцькій рок-н-рол” можна почути (в т.ч. й пісні) на сайті www.afm.spb.ru/rnr.php.

Більш поважна публіка в ці дні також могла знайти себе в захопленні, якщо відвідала один з виступів лауреата міжнародних конкурсів, хорової капели “Дзвіночок” Київського Палацу дітей та юнацтва під управлінням Рубена Толмачова. Гучні нестримні оплески та крики “Браво!” звучали після виконання хлопцями кожної з пісень їх класичного репертуару, в якому знайшлося місце творам Стеценка, Бортнянського, Зубицького, релігійним та народним пісням.

Ще не вмерла українська пісня в Санкт-Петербурзі!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи