Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Голландський уряд: Cryptophone захищає приватність

Голландський міністр Юстиції Доннер (Donner) відповів на парламентські запити щодо введення серійного стандарту crypto-GSM.
Cryptophone був розроблений у Нідерландах і розповсюджується через німецьку компанію. Прилад являє собою поєднані стандарт GSM, та органайзер, за допомогою якого працює Windows Pocket PC. Cryptohpone використовує програмне забезпечення з відкритим джерелом, яке зашифровує дзвінки під час з'єднання з приладом такого самого роду. Телефон позбавляє можливості будь - яку третю сторону, включаючи телефонну компанію та поліцію, прослуховувати дзвінки.

Член Голландського Парламенту, представник християнсько-демократичних сил Haersma-Buma звернулась до Парламенту з проханням заборонити телефони, оскільки вони можуть позбавити поліцію можливості використовувати інформацію, отриману внаслідок перехоплення дзвінків із мобільних телефонів. Датська поліція істотно покладається на прослуховування телефонних розмов ( як убачається, 12 000 прослуховувань на рік). Це число є набагато вищим, ніж у будь - якій іншій європейській країні або навіть у Сполучених штатах ( не враховуючи невідому кількість перехоплень, здійснених службами безпеки).

Як зазначив міністр Donner, використання телефонів є легальним. Міністр відмовляє у закликах протистояти виробникам телефонів у їх відповідальності не перешкоджати здійсненню поліцейських повноваженням: "Цей продукт розробляється для того, щоб сприяти безпеці комунікацій і таким чином забезпечувати інтереси приватності та інші законні інтереси, такі як комерційна таємниця (корпоративні секрети))". Donner визнав, що технічна можливість правоохоронних органів перехоплювати реальні сеанси голосового зв’язку є обмеженими.

Законопроект, який надає поліції право вимагати розшифрування, буде також малоефективним за умови використання Cryptophone. Пристрій використовує унікальні ключі (session-keys) до кожного телефонного дзвінка. Після дзвінку ніхто не зможе його розшифрувати, оскільки ключі доступу вже будуть знищені..

Відповідь на парламентські запити 2003-2004, № 2030403480, Палата представників (23.02.2004, Данія)

Cryptophone
http://www.cryptophone.nl/

Джерело: “EDRI-gram Українською”
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи