Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Нафтова лихоманка

Світ:

На Нью-Йоркській біржі щойно зареєстровано абсолютний рекорд по цінах на нафту – 42 долари за барель. Як кожний подібний рекорд, стрибок цін на паливо спричинив похопливі пошуки причин того, що сталося.

Західна преса констатує справжній психоз, або принаймні “підвищену нервозність” ринку. Оскільки дефіциту нафти насправді немає. Зростає попит, але водночас збільшується і пропозиція, розвивається видобуток сировини. Тоді чому так різко ростуть ціни?

Французькі фінансові аналітики в усьому звинувачують терористів. Найбільше – тих, котрі захопили заручників в Саудівській Аравії кілька днів тому. У меншій ступені паніку на ринку закидають іракським повстанцям. Які всі разом і колективно продукують неспокій та беззахисність на планеті.

Відтак, на думку експертів, суто психологічні, а не економічні причини підштовхують комерсантів закупати надмірні запаси нафти. Подейкують, що ціни на нафту стрибнуть далі - до 50 доларів за барель. І в Україні, як поскрізь у світі, нафтова лихоманка потягне за собою лантух великих і малих проблем, - від буденно-виробничих до політичних.

Терористи, що посіяли паніку на ринку нафтопродуктів, несподівано підсобили українським парламентарям з’ясувати стосунки з урядом. Сьогодні заплановано засідання комітету з питань ПЕК, яке може стати початком відставки Кабміну. Тож українська криза, попри свої відмінні причини та рушії, цілком має шанс вписатися до світової катастрофічної тенденції.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи