Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Хороші новини з Польщі

Категорія:

Переважна більшість поляків вважають можливим польсько-українське замирення і виступають за активнішу підтримку Києва в світі.
Як повідомляє “Німецька хвиля”, такими є результати соціологічного дослідження, проведеного Центром вивчення громадської думки з ініціативи варшавського фонду “Баторія” та київського фонду “Відродження”.

Результати опитування 2002 року більш оптимістичні, ніж це було раніше. Вони показали, що так старанно виплекані комуністами негативні стереотипи стосовно українців відходять у минуле. Виявляється, що поляки хочуть, щоб Україна увійшла до складу європейських структур, а не в якусь пострадянську структуру, вони високо цінять фаховість українських заробітчан. Пересічний поляк тепер уже повністю толерує корінних українців Польщі і тих, хто приїхав сюди працювати, але ще не повністю довіряє тим українцям що в Україні.

Лише 11% не вірить у польсько-українське замирення. Натомість 69% вважають, що це можливо.

В цілому ж поляки мало знають про східну сусідку, особливо про її економіку чи, наприклад, про український парламентаризм, а з українцями вони частіше всього зустрічаються у торгівлі, на будівництві та в сільському господарстві. 2% поляків наймали українців для різноманітних робіт, в тому числі й домашніх.

Представники фонду “Баторія” стверджують, що молоді поляки більш позитивно ставляться до українців, ніж старші.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи