Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Візит президента Світового конгресу українців до Естонії

На запрошення Конгресу українців Естонії країну відвідав президент Світового конгресу українців (СКУ) доктор Аскольд Лозинський. Пан Лозинський здійснював поїздку країнами Європи з метою ознайомлення зі становищем українських громад в цих країнах.
В Естонії відбулися зустрічі президента СКУ та представників Конгресу українців Естонії з високими урядовими посадовцями – міністром культури, народонаселення, віце-канцлером МЗС, з парламентською групою Естонія-Україна, а також дипломатами Посольства України в ЕР на чолі з послом Миколою Макаровичем. В Центрі української культури відбулася зустріч з представниками української громади.

Візит президента СКУ викликав неабияке зацікавлення як з боку офіційних чинників, так і з боку естонських мас-медіа, що було втішним і показало дружнє ставлення Естонії до України та естонських українців (зараз їх нараховується близько 30 тис. осіб – це друга після росіян національна меншина в країні). Аскольд Лозинський висловив вдячність Естонській державі за підтримку, яку та надає українській громаді; при цьому він зазначив, що не у всіх країнах громади користуються допомогою держави. Президент СКУ також подякував Естонії за підтримку України в питанні Голодомору 1932-1933 років (нещодавно парламент країни включив по порядку денного законопроект про визнання Голодомору актом геноциду проти українського народу).

Аскольд Лозинський відзначив високу активність української громади Естонії, особливо відмітивши побудову Української церкви та створення Центру української культури в Таллінні та регіональних осередків у різних містах Естонії.

В рамках європейського турне Аскольд Лозинський відвідав ще 6 країн.


----------------------------------------------------

В тему:

Делегація СКУ отримала акредитацiю в ООН

Виступ учасників VIII Конгресу СКУ на “Громадському радіо”

Президентська відзнака
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи