Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чи проіснує ЄС до 2015 року?

Світ:

13 липня суд ЄС виніс одне найважливіших рішень за всю свою 46-річну історію. Фактично, йдеться про те, хто контролює економіку ЄС – Брюссель (Європейська Комісія) чи держави-члени (Рада Європейського Союзу)?
Цього разу Європейська Комісія одержала важливу перемогу над державами-членами ЄС, оскільки Європейський Суд анулював рішення Ради Європейського Союзу про припинення дисциплінарних санкцій проти Франції та Німеччини, накладених на ці держави за порушення правил обігу євро.

У короткій ухвалі, яку було оголошено 13 липня у Люксембурзі, Суд постановив анулювати висновки, ухвалені Радою, в яких не було передбачено заходів для того, щоб не допустити надмірного дефіциту євро. Це — значна перемога для виконавчої влади Брюсселя, яка підтверджує її роль контролера економічної політики ЄС. Окрім того, це безпрецедентний випадок, наслідки якого ще важко передбачити.

Оскільки висновки Ради анульовані, міністрам фінансів доведеться на ґрунті рекомендацій Комісії, які були незаконно відхилені Радою, ухвалити інше рішення. Однак держави-члени ЄС навряд чи будуть одностайними в думці стосовно рішення Суду.

Німеччина і Франція, яких тепер може бути оштрафовано відповідно на 10 та 7 мільярдів євро, звичайно, будуть обурені. Проте Нідерланди, які нині головують в ЄС, неодноразово вимагали чіткого тлумачення правил, що регулюють обіг євро, тому, найвірогідніше, вітатимуть це рішення Суду.

Нагадаємо, що Європейська Комісія подала в Суд на Раду Європейського Союзу за те, що та відмінила дисциплінарні санкції проти Франції та Німеччини, застосовані до цих держав за неодноразове порушення економічних правил ЄС. Брюссель рекомендував Франції та Німеччині вжити заходів і привести дефіцит євро до дозволеного рівня – не більше 3% від внутрішнього валового продукту. Але Франція і Німеччина переконали своїх колег не підтримувати рекомендації Комісії і залишили процедуру у «підвішеному стані», тим самим руйнуючи засади існування євро — повідомляє Центр європейського та порівняльного права (www.eclc.gov.ua).

-------------------------------
В тему:

В Європу чи в ЄЕПу?

Der Spiegel: “Європа продає себе як шлюха”

Марш титанів

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи