Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 7

Останній фольксфюрер

За півроку до його смерті представнику «Елементів» удалося особисто зустрітися з Леоном Дегрелем у Мадриді. Нижче ми публікуємо деякі фрагменти нашої бесіди.
31 березня 1994 року в Малазі (Іспанія) у вигнанні вмер останній Volksfuhrer європейської історії, останній вождь міжнародного фашизму бельгієць Леон Дегрель (15.06.1906 -і 31.04.1994). Він був вождем бельгійського фашистського руху «Рекс», відважним воїном, ревним християнином, яскравим діячем міжнародного військового ордена СС. Це про нього Гітлер якось сказав: «якби в мене був син, я хотів би, щоб він був схожий на Леона Дегреля».

Фашизм Дегреля був класичним прикладом фашизму континентального, всеєвропейського. Він різко і відкрито критикував пангерманські настрої Третього Райху і очолював внутрішню опозицію режиму в рамках СС. Він наполягав на тому, щоб не тільки німці, але всі європейські народи мали свої самостійні національно-політичні утворення в прийдешній Імперії. Його престиж і харизма дозволяли йому відкрито висувати свої вимоги «інтернаціоналізації» націонал-соціалізму.

За півроку до його смерті представнику «Елементів» вдалося особисто зустрітися з Леоном Дегрелем у Мадриді. Нижче ми публікуємо деякі фрагменти нашої бесіди.

Ел.: Пане Дегрель, Ви боролися в рядах дивізії «СС-Валлонія» на російському фронті. Які Ваші спогади про цю війну і про російський народ?

Л. Д.: Росіяни — це великий народ. Коли ми прийшли на вашу землю, ми були упевнені, що зустрінемося з марксистськими «унтерменшами» азіатського типу і варварської культури. Так нам вдовбувала наша пропаганда. Але дуже швидко ми зрозуміли, що це була неправда. Росіяни й українці — великі народи, індо-європейські народи: мужні, шляхетні і великодушні. Я захоплений ними.

Зіштовхнувшися з росіянами я зрозумів, що вони повинні ввійти до складу Райха на рівних підставах. Як великий європейський народ. Ідея колонізації Росії дуже швидко стала представлятися мені небезпечною і непотрібною ілюзією. Я відразу ж постарався висловити цю точку зору і Гімлеру, і Гітлерові. Але, Ви знаєте, як сильні були пангерманські забобони... Яких зусиль мені коштувало переконати Гімлера навіть у відношенні валлонців і французів, а також інших європейців ненімецького походження. Цей процес йшов, але в нас було страшно мало часу, а потім війна. Я боровся не з росіянами, я боровся з комуністичною ідеологією, що заперечує Дух, релігію, традицію, національні і расові цінності.

Ел.: Ви змінили сьогодні у вигнанні свої переконання?

Л. Д.: Анітрошки. Гітлер був найбільшою людиною європейської історії. Він боровся за ідеал, за ідею. Він розвивався. Почавши з вузько національного, чисто німецького лідера він поступово учився мислити європейськими категоріями, і так аж до загальнопланетарного масштабу. Один раз я набрався сміливості запитати Гітлера. «Мій фюрер! Відкрийте мені Вашу таємницю. Хто ж Ви, нарешті, насправді?» — Гітлер посміхнувся і відповів: «Я — грек». Він мав на увазі «давній грек», людина, що володіє класичною системою цінностей, відданий красі, природності, законам духу і гармонії. Він щиро ненавидів сучасний світ як у його капіталістичному, ліберально-космополітичному, так і в його марксистському варіантах. Він вважав цю матеріальну, технічну, цинічну цивілізацію верхом каліцтва і патології.

Часто його зображують як істерика, психопата, з руками, що трясуться. Це усі пропаганда. Він був на диво вихованою і чарівною людиною, увічливим, уважним, зосередженим.

Програвши цю війну, утратила шанс свого великого майбутнього не тільки Німеччина, але вся Європа, увесь світ. Подивіться, який світ побудували сьогодні переможці, його вороги. Царство грошей, насильства, змішування, виродження, низьких, недолюдських інстинктів. Усе навкруги продажно, низько і матеріально. Немає вищої Ідеї. Ми боролися за щось Велике. І, Ви знаєте, духовно ми не програли. У них немає одного — Віри. Вона є тільки в нас. Ми як щирі європейці боролися за Красу, Гармонію, Духовність, Справедливість. Це була війна ідеалістів і романтиків проти двох типів матеріалізму — капіталістичного і марксистського. Вони можуть відняти в нас наше життя. Нашої Віри в нас вони не віднімуть. Тому я і написав книгу з такою назвою: «Гітлер на тисячу років».

Останній Фольскфюрер вмер як віруючий християнин у присутності священика, після останньої сповіді. Він був вірний своїй Ідеї до останньої години.

---------------------------
В тему:

Глобалізація і нації

Неарійське походження

Фашизм чи солідаризм?

Нацизм і більшовизм

Український фашизм. Запрошення до дискусії
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи