Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Комуністичний ультрарадикал Воронін погрожує слов'янам Придністров'я

Категорія:

Президент Молдавії Володимир Воронін пригрозив економічними санкціями Придністров’ю у випадку закриття молдавських шкіл, повідомляє ІТАР-ТАРС.
Виступаючи сьогодні на засіданні Вищої ради безпеки республіки, що відбулася в Кишиневі, він сказав: "Якщо до 1 серпня 2004 року адміністрація Тирасполя не усуне всі перешкоди для нормального функціонування шкіл з молдавською мовою навчання на основі латинської графіки, якщо до цього терміну не відновиться вільне пересування громадян і товарів у цьому регіоні, а також не буде нормалізована ситуація в зоні безпеки, ми призупинимо видачу сертифікатів походження товарів усім підприємствам придністровського регіону, у тому числі Молдавському металургійному заводу, а також митне забезпечення товарів економічних агентів даного регіону".

За його словами, від Тирасполя вимагають виконувати раніше досягнуті домовленості, включаючи угоду "Про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту в придністровському регіоні Молдавії" від 21 липня 1992 року.

На думку Вороніна, влада Придністров’я проводить "етнічні і лінгвістичні чистки, торпедує всі ініціативи Кишинева і посередників у придністровському врегулюванні, а останнім часом перейшла до прямого насильства і конфронтації". Він назвав сформоване в регіоні становище "капітуляцією всіх існуючих механізмів придністровського врегулювання перед однобічними діями Тирасполя".

Напередодні МЗС Росії висловив заклопотаність із приводу напруженості, що виникла навколо закриття в Придністров’і молдавських шкіл і закликав владу Тирасполя виявити зважений і конструктивний підхід до проблеми. Главред

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи