Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Бельгійський читацький клуб „Перехід-IV” – „Вперед!”

Наша суть - у єдиному русі.
22 січня в подвійно пам'ятний день Четвертого Універсалу Української Центральної Ради 1918 року та злуки українських земель 1919 року в єдину українську державу в Бельгії започатковано читацький клуб „Перехід-IV”.

До кола засновників клубу увійшли люди різних професій та уподобань. Серед них поет Іван Кушнір (Спільна Дія, Миколаїв), співачка-журналістка Марічка Галабурда-Чигрин, гарно відома читачам «Народного Оглядача» своїми багаточисельними публікаціями про життя українців Австралії та Бельгії, мисткиня-писанкарка зі Львова Галинка Соломійчук, Роман Соломійчук (Спільна Дія, Львів), бельгієць-бізнесмен П'єр Де Схеппер та інші.

Особливістю Бельгійського клубу є те, що він розбудовується не лише в «живому», а й у віртуальному режимі, адже його члени - українці як з „материка”, так із Діяспори. А тому знайомства й спілкування нових членів зав'язуються на закритому форумі Аратти, відкритому як для прихильників Великого Переходу, так і їх аргументовних опонентів. Таким чином віртуальне обговорення різнозмістових «гарячих» статей зі сторінок журналу „Перехід-IV” сприяє духовному об'єднанню українців України та Діяспори, за словами Миколи Пономаренка (Спільна Дія, США), в єдину духовну "етно-мережу" як всесвітнього руху українців Спільна Дія. Зараз на обговоренні закритого форуму наступні теми: „Про що вчив Ісус Христос”, „Сакральне сало”, „Чому „Гіперборея”?”, „Ще раз про свастику”, „Про розвиток проекту „Спільна Дія” та інші. (Примітка: паролі на форум Аратти у закритому режимі можна отримати, надіславши запит за наступними ел-адресами: [email protected] та [email protected].)

У завданнях та видах діяльності Бельгійського Клубу з урахуванням місцевої специфіки, ментальності та можливостей значаться такі, що сприятимуть відродженню та розвитку автентичного писанкарства, вишивки, інших народних промислів та фольклору, а також підтримуватимуть розвиток україномовних мовних технологій.

В найближчих планах Бельгійського клубу – проведення виїздних засідань в м. Антверпен з метою знайомства з тамтешнім об’єднанням „Українці в Бельгії” та українською громадою Лімбурщини.

Пульс створюваних клубів прихильників „Перехід-IV” - це ритм нового українського життя, пульс радісного нового дня. Гайда до нас!

Іван Кушнір
НАЦІОНАЛЬНА ІДЕЯ
(ЧИ УТОПІЯ?)
(уривок)

Наша суть —
у єдиному русі.
Можемо
першими стать на Землі
В час,
коли об’єднаємось, друзі,
Й зрозуміємо:
не малі!

— Можемо! —
каже Дніпро.
— Можемо! —
кажуть гори.
— Можемо! —
каже кров.
— Зможемо! —
скажемо хором.


Поштова адреса для контакту
з активом клубу «Перехід-IV» в Бельгії:
Tonia Bilous
OLVrouwekerkhof-Zuid 6
8000 Brugge
Belgie
tel: 050 490 525
e-mail: [email protected]
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи