Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Бельгійський халіфат

Світ:

Арабські іммігранти створюють паралельні структури влади.
Незабаром у Європі може з'явитися нова держава - арабська. Розташована воно буде на території, яку сьогодні займає Королівство Бельгія. Її офіційною мовою буде арабська, а релігією - іслам. В усякому разі, вже зараз вулиці одного з найбільших бельгійських міст, Антверпена, нарівні з поліцією патрулює одягнена в чорне «громадська міліція», ща складається з молодих марокканців.

Саме в Бельгії, схоже, збуваються найбільж жахливі побоювання європейського обивателя. Тут так звана Європейська арабська ліга на чолі з таким собі Абу Джихадом вимагає перетворення арабів на «рівноцінний усім іншим самостійний етнос». Арабська мова в якості державної, іслам у ролі офіційної релігії, квоти для мусульман до навчальних закладів та державних установах - от за що виступає ця радикальна організація. А головне, члени ліги вимагають офіційного припинення політики інтеграції іммігрантів-мусульман до бельгійського життя. Саме активісти ліги нарівні з поліцією патрулюють вулиці населених мусульманами кварталів Антверпена, спостерігаючи за «правильністю» дій місцевої поліції.

Створюється враження, що саме в Бельгії європейські ліві догралися до справжньої катастрофи у безглуздих спробах перекроїти культурний та етнічний ландшафт Європи. Антверпен - четвертий за величиною порт світу, найбагатше місто Бельгії. Тут знаходиться європейський та світовий центр торгівлі алмазами. Тут зосереджено всі найбільші статки бельгійського королівства. Тут найвищий рівень безробіття у країні, 15 відсотків (у середньому по Бельгії він не перевищує 6 відсотків). І саме тут знаходиться найбільша, бідна і нахабна арабська громада цієї країни.

Антверпеном правлять соціалісти, і це багато що пояснює в тій катастрофі, що насувається на місто. Протягом десятків років соціалісти з маніакальною завзятістю потурали переселенню до Антверпена іммігрантів з Північної Африки, в основному з Марокко. Неосвіченим, не дуже роботящим марокканцям не знаходилося робочих місць в Антверпені. Вони перетворилися на утриманців соціальних програм і потихеньку накопичували роздратування та злість проти країни, що незрозуміло для чого прийняла їх у своє лоно.

Криза вибухнула восени минулого року, коли в Антверпені фламандець побив свого сусіда, викладача-марокканця. Побутова сварка стала приводом для масових маніфестацій членів арабської громади. Демонстрації переросли в погроми, які були жорстко подавлені поліцією. Саме тоді вперше й арештували голову Європейської арабської ліги. Відомо, що він близький до терористичного угруповання «Хезболлах». Невдовзі його відпустили. І перше, що він зробив, - організував приватну мусульманську міліцію в Антверпені.

Ці міліціонери ходять по кварталах іммігрантів по п'ятах за поліцією з плакатами «Погані поліцейські, Європейська арабська ліга стежить за вами». За допомогою відеокамер «міліціонери» фіксують на плівку кожен крок поліцейських.

Офіційні сайти ліги переповнені антисемітськими гаслами. У місті вже намагалися підпалити синагогу. Єврейська громада Антверпена, 20 тисяч осіб, - одна з найбагатших в Європі. Її спеціалізація - торгівля алмазами. Велика частина антверпенських євреїв - хасиди. Вони побоюються за свою безпеку. Саме тому в Антверпені визрів парадоксальний для сучасної європейської дійсності союз: співробітництво єврейської громади з украй правими націоналістами.

Партія правих радикалів на чолі з Філіппом де Вінтером офіційно взяла під свій захист єврейську громаду. Розгул арабських екстремістів призвів до того, що до 40 відсотків виборців в Антверпені готові на майбутніх виборах підтримати націоналістів. Праві вимагають позбавити бельгійського підданства тих вихідців з арабських держав, що відверто ігнорують закони і культуру країни.

Ельмар ГУСЕЙНОВ, Париж
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи