Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Модна тенденція

Українська молодь втомилась від “глобалізованого” одягу. Вона шукає рідне коріння.

“Народний оглядач” вже писав про цікаву тенденцію в моді, ознакі якої почали проявлятись в Україні. Молодь втомилась від “глобалізованого” одягу, коли неможливо відрізнити, чи ти в Америці, чи в Тайвані, чи на хуторі біля Диканьки. Молодь хоче носити щось своє, оригінальне, несхоже на інших.

Широкий простір для самовираження дає українська традиція. “Просунута” молодь звертається до українського традиційного народного одягу в пошуках цікавих ідей, які можна використати, поєднавши їх із суперсучасними тенденціями світової моди, та отримавши в результаті щось оригінальне.

Саме таку тенденцію спостерігали кореспонденти “Народного Оглядача” в суботу в Національному Виставковому Центрі України (колишній ВДНГ). Там у рамках виставки “Легка промисловість 2004. Осінь-зима” проходив показ моделей одягу, створених студентами Київського державного технікуму легкої промисловості. Цікаво, що половина моделей представляли собою поєднання сучасності й української традиції. В моделях сучасного покрою широко використовується традиційна українська вишиванка, елементи якої комбінуються в незвичних поєднаннях. Чоловіки вдягнуті у шаровароподібні штани. Деякі моделі мають широкі пояси, що викликають у пам’яті часи Козаччини. Кілька цікавих моделей побудовані на спеціальному “грубому” полотні, що нагадує домоткане рядно. Але це полотно вишите сучасними яскравими нитками, в тому числі з “металевим” блиском.

Публіка дуже тепло зустрічала ці новаторські пошуки. Найцікавіше те, що саме студенти відчули потребу в новій моді й звернулись до української традиції. Вони молоді, вони талановиті, вони амбітні. За ними майбутнє.


----------------------------------------------------

В тему:

Джинсові вишиванки: “мікс” українського й американського

“Kyiv fashion 2004”

Жнива родинної пам’яті

Нова арійська культура: естетика, стиль, дизайн

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи