Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кіно від Фоми

Фома з Мандрів подався в кінорежисери і знімає фільм під робочою назвою “Це було ТАК!”.
В основу стрічки лягають спостереження та враження виконавця, які навалилися на нього в подорожі віддаленими закутками України під час поїздок на підтримку кандидата в Президенти Віктора Ющенка.

“Враження насправді скажені, бо коли ти в один день виступаєш на крайньому півдні України, спілкуєшся з привітним татарським народом, а наступного дня переносишся, скажімо, різко на Захід, до гостинних гуцулів, то емоції тебе накривають: ніколи не міг подумати наскільки наш край різноманітний, наскільки він культурно багатий!” – запирає від хвилювання дух Фомі.

Зйомки здійснюються на цифрову камеру формату miniDV, і Фома бачить собі стрічку як історико-документальну взагалі, а не стільки про гурт. Коли Мандри на сцені, то його за камерою заміщують соратники, коли ж група не співає, то Фома власноруч тисне ґудзика “Запис”. Музикант стверджує, що вічко камери відкрило для нього цілковито нову творчу галузь, і зйомки настільки його захопили, що він поступово перетворюється з любителя на фахівця: з собою в дорогу Фома прихопив купу підручників з режисури та операторської справи, крім того поруч знаходяться знайомі професійні кіношники та телевізійники, які завжди підправлять чи дадуть дієву пораду. І хоча зараз “мандрівник” знімає фільм насамперед для власного задоволення не виключено, що після монтажу кіно буде придатне й для телепоказу. “Так диви, доросту ще й до режисури кліпів для Мандрів,” – відкрито усміхається Фома.


--------------------------------------------------

“ФДР-вісті з Краю”
(українські музичні новини)
Юрко ЗЕЛЕНИЙ, упорядник ФДР-вістей з Краю
вул. Оболонська, 21
4-й поверх, Праве крило
Київ 04071
Україна
+38 (067) 94-658-34
+38 (044) 417-56-14
+38 (044) 233-36-34
E-mail: [email protected]
Web: www.fdr.com.ua


----------------------------------------------------

В тему:

“Важливішим із мистецтв для нас є кіно...”
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи