Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Олег Скрипка стане актором театру

Театр імені Франка розпочинає свій ювілейний – 85-й – сезон. Як обіцяє художній керівник театру Богдан Ступка, новий сезон буде наповнений прем’єрами. Несподіванкою стало те, що з-поміж франківців опинився відомий співак Олег Скрипка.
Ні, поки що ВВ-шник не збирається переходити на маленьку ставку артиста театру, а лише зіграє одну з ролей у «Наталці-Полтавці» в постановці режисера Олександра Анурова.

– Чудова пропозиція, оскільки тема цієї романтичної вистави звучить досить актуально в наш час, – зізнався Олег. – Шкода, що таку пропозицію я не отримав років з десять тому. Давно прагнув до театру, у Франції навіть грав у театральній трупі, але мені ніхто чогось конкретного не пропонував. Це перша реальна і конкретна пропозиція. Отож, уже в січні почну репетиції.

21 вересня театр розпочне сезон виставою «Украдене щастя» за твором Івана Франка. На 11 листопада призначено прем’єру вистави «Брати Карамазови» за твором Федора Достоєвського. Також ще до Нового року театрали побачать твір Тамари Кандали «Сентиментальний круїз» у постановці Петра Ільченка та казку «Мишоловка» в постановці Дмитра Чередюка. До речі, «Мишоловка» буде інтерпретацією відомої «Ромео і Джульєтти». Як зазначив автор Віталій Кінов, це казка як для дітей, так і для дорослих.

Олександр Білозуб готує постановку вистави «Соломія Крушельницька» про відому співачку, яка встановила світовий рекорд – виконала 66 вокальних партій. Андрій Приходько працює над виставою, сформованою на індійському епосі. Як вважає автор, – це історія про кохання, яке долає випробовування і внаслідок цього продовжується рід. Це історія про народження індусів. А от Григорій Гладій працює над постановкою вистави за твором Михайла Коцюбинського «Тіні забутих предків».

У лютому очікується постановка «Пер Гюнта» за твором Ібсена. Як зазначив Богдан Ступка, постановка цієї вистави була мрією (на жаль, так і не здійсненою) художнього керівника театру Сергія Данченка. Цікавим є те, що коли Ступка запропонував Фоменку поставити цю виставу, то маститий режисер довго вагався: братися чи ні. Адже поставити «Пер Гюнта» непросто.

Зараз біля театру ведуть будівельні роботи, які мають завершитися наступного року створенням малої сцени приблизно на 200 місць. Хоча, як зазначив художній керівник, для такого театру треба мати 2-3 малих сцени. Для цього потрібні чималі гроші, адже лише для однієї малої сцени Кабмін виділив 4 млн. гривень.

Однак стаціонарний театр хоче порадувати своєю талановитою грою не лише киян, а й українців у США. Із 1 по 10 жовтня він гастролюватиме в чотирьох американських містах – Нью-Йорку, Філадельфії, Вашингтоні та Балтиморі. Покажуть «Тев’є-Тевель» та «Ревізора». Не забудуть франківці й про близьке зарубіжжя. Так, 19 жовтня на фестивалі в Мінську вони покажуть «Царя Едіпа», проведуть гастролі в Білорусі та Росії (Москві та Санкт-Петербурзі). Планують домовитися з Олегом Табаковим, аби провести «бартер» (МХАТ приїде до Києва, а Театр імені Франка – до Москви).
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи