Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Бестселеру “Майн Кампф” - 80 років

Світ:

80 років тому Адольф Гітлер написав книгу «Майн кампф», яка після Нюрнберзького процесу була заборонена у всіх європейських країнах окрім Великобританії. У Харкові цю подію відзначили новим виданням цього бестселера.

Книгу "Майн кампф", тобто "Моя боротьба", називали біблією фашизму. Цей маніфест націонал-соціалізму Адольф Гітлер почав писати у в'язниці, будучи лідером маловідомої партії. За час правління нацистів при владі книга видавалася багатомільйонними тиражами. Але нацистський режим упав, а на книгу фюрера в Європі наклали табу.

Зараз у деяких країнах намагаються зняти заборону. У незалежній Україні "Майн кампф" ніколи не забороняли. Офіційного "чорного списку" книг, які не можна видавати, не існує. Є тільки неписані правила - морально-етичні норми кожного видавця. Ніхто не скасовував і 161-ю статті Кримінального кодексу України, що передбачає покарання за "Порушення рівноправності громадян у залежності від їх расової і національної приналежності".

У Росії офіційної заборони книги Гітлера теж не існує. Однак кілька років тому видавництво, що випустило "Майн кампф", було закрито. Як сказано в рішенні суду: "за пропаганду поглядів, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу".

На харківському книжковому ринку твір Гітлера коштує 30 гривень, хоча видання подібного обсягу і якості оформлення можна купити в п’ять разів дешевше — повідомляє телеканал Інтер.
----------------------------------------
В тему:

Німецький експеримент

Неарійське походження

Фашизм чи солідаризм?

Нацизм і більшовизм

Український фашизм. Запрошення до дискусії
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи