Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Повернення Сестрички

Сестричка Віка, або в миру Віка Врадій, не так давно повернулася в Україну зі Сполучених Штатів, де прожила від літа 1993 року, і має намір відновити свою співочу діяльність на Батьківщині.
Зараз українська панк-діва займається вивченням нинішнього стану вітчизняної шоу-індустрії, її інформаційного поля, знайомиться з новими видавцями та агенціями, а заразом збиває під себе новий гурт. Наразі пошук музикантів Віка – саме під таким іменем виконавиця планує знову завити про себе – веде серед “старої гвардії” рокерів, з якими у неї тягнуться зв’язки ще від початку 90-х. Водночас молоді музиканти теж зможуть потрапити до Віки в гурт: за кілька тижнів має відкритися її особиста сторінка в Світовій Мережі, через яку можна буде списатися з нашою “Ніною Гаґен”.

До слова, поширене порівняння Віки з німецькою королевою панку має під собою ґрунт: “Сестричка” є її давньою шанувальницею, і навіть особисто познайомилася с фрау Гаґен під час її виступу у Новому Йорку. “Зараз мені хочеться робити щось таке з присмаком філософії, подібно як то є в останньому альбомі Ніни Гаґен,” – окреслює свою майбутню спрямованість Віка. Більше того співачка вважає, що ніша, яку вона посідала в Україні 11 років тому залишається досі не заповненою, а тому її “гніздечко” ще цілком здатне існувати і заявити про себе на повну гучність. Хіба до панкової канви додадуться ще трансові нотки, а обробки будуть зроблені згідно сучасних віянь. “Але я не збираюся боротися з мас-медіа за свою присутність в ефірі,” – ділиться відвертостями Віка. – “В мене дух скерований насамперед на творчий момент, а не на комерцію”.

В ближчих планах Віки освіжити пам’ять слухача і видати щось на кшталт “Вибраного”, в основу якого ляже альбом “Тинди-ринди forever”, та окремі награння з платівки “Америка – голі баби”. Обидва пісенники видавалися головно на касетах, а на компактах існують хіба в серії “Музична колекція Львова”, і є надзвичайно рідкісними, бо їхній наклад становив по 500 примірників кожного.

Однак Віку ваблять не лише музичні підмостки – в полі зору також і театральна сцена. Зараз співачку розпирають “нісенітні” задумки, які невдовзі можуть втілитися в якийсь столичний театр-кабаре: відповідні пропозиції до співачки вже надійшли.

Додатково про “американські роки” Віки Врадій та її теперішні ідеї можна дізнатися на сторінці газети “Високий Замок” http://www.wz.lviv.ua/pages.php?ac=arch&atid=33897.


--------------------------------------------------

“ФДР-вісті з Краю”
(українські музичні новини)
Юрко ЗЕЛЕНИЙ, упорядник ФДР-вістей з Краю
вул. Оболонська, 21
4-й поверх, Праве крило
Київ 04071
Україна
+38 (067) 94-658-34
+38 (044) 417-56-14
+38 (044) 233-36-34
E-mail: [email protected]
Web: www.fdr.com.ua
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи