Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Меломанові на полицю

Не минуло й два з гачком роки, як нарешті вийшла з друку перша у світі Антологія Української рок’у “Легенди Химерного Краю”.
Написав цю енциклопедичну книжку Сашко Євтушенко, відомий музичний оглядач, телерадіоведучий, втілювач низки вітчизняних музичних видань, зокрема першої музичної газети “Аудіо Толока” та часопису “Галас”, упорядник та впровадник збірок ”Легенди химерного краю”, ”Революція на граніті”, ”Рок-екзистенція”, знакового ряду плит ”Українська колекція”, а також окремих пісенників гуртів Королівські Зайці, Небесна Копалина, Вій, Вогні Великого Міста, Рутенія, Кобза. Отож Антологія являє собою літопис про витоки, становлення і розвиток українських рок-підмостків, змальованих крізь біографії віхових гуртів, зокрема Братів Гадюкіних, ВВ, Кому Вниz, Сестричка Віка, Плач Єремії, Океан Ельзи, Мандри, Мертвий Півень, ТНМК, Вій тощо. Біографії викладено у вигляді невеличких пригод історій, докладно оздоблених світлинами. Єдиний суттєвий ґандж “Легенд Химерного краю” – це перетягнений час, за який книжка дійшла до читача, а відтак всі історії завмирають десь на позначці 2001-2002 років. Попри це Антологія залишається знаковою для вітчизняної музичної журналістики і нарешті закрила зяючу діру нашого музикознавства: без подібної друкованої Антології його можна було б вважати недорозвинутим.

Нагадаємо, що в 2002 році видавництво “Атлантік” випустило компакт-збірку “Легенди Химерного Краю”, яка мала бути музичним додатком до однойменної книжки. Однак тоді задуму збутися не судилося і диск вийшов сам по собі, а до його роздруку увійшли лише стислі життєписи 21 виконавця, виданих у збірці.

7 листопада в київському клубі Стор 205 Сашко Євтушенко планує провести презентацію Антології і обіцяє, що в ній візьмуть участь дійові особи книжки: Олег Скрипка з ВВ, Фома з Мандрів, Андрій Середа з Кому Вниz. Не виключено, що піснярі підготують якийсь несподіваний музичний дарунок авторові. Крім метрів до дійства можуть долучитися менш знані ватаги, які втім сьогодні теж можна вважати вже літописними.


Обкладка книжки

“ФДР-вісті з Краю”
(українські музичні новини)
Юрко ЗЕЛЕНИЙ, упорядник ФДР-вістей з Краю
вул. Оболонська, 21
4-й поверх, Праве крило
Київ 04071
Україна
+38 (067) 94-658-34
+38 (044) 417-56-14
+38 (044) 233-36-34
E-mail: [email protected]
Web: www.fdr.com.ua

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи