Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Неграм необхідно їсти гусениць та личинок

Категорія:

У ООН виникла нова пропозиція по боротьбі з голодом в Африці: африканців треба годувати комахами. Завдяки своїй високій поживній цінності комахи зможуть значно поліпшити ситуацію із забезпеченням харчами.

Особливо експерти ООН рекомендують їсти гусениць та личинки, пише Spiegel в матеріалі, переклад якого оприлюднив сайт Inopressa.ru.

Харчування комахами не є новиною для багатьох жителів Африки, наголошує Організація з сільського господарства та продовольства (FAO) при ООН. Певні види гусениць і личинок є важливою складовою харчування в більшості центральноафриканських країн.

За даними FAO, в Центрально-Африканській республіці приблизно 85% опитаних повідомили, що вони їдять гусениць. В Демократичній республіці Конго таких є 70%, а в Ботсвані навіть 91%. «Їстівні комах из лісів – це важливі джерела протеїну, і в них – на відміну від сільськогосподарських районів – немає пестицидів», - каже експерт з FAO Поль Вантомм.

100 грамів сушених гусениць містять 53 грами протеїнів, 15% жирів і 17% вуглеводів. Їхня енергетична вартість – 430 кілокалорій. Гусениці також багаті на мінерали та – в залежності від виду – містять велику кількість кальцію, цинку, калію, магнію та заліза, а також чисельні вітаміни. 100 грамів покривають добову потребу людини в мінералах і вітамінах. „Гусениці не є – як зазвичай вважається – їжею на крайній випадок, в багатьох регіонах це важлива складова харчування”, - пояснює Вантомм.

Крім того збір комах є добрим джерелом прибутків, особливо для африканських жінок. Гусениць вже експортують до таких країн, як Судан і Нігерія, а також до Франції і Бельгії. „Харчова цінність, а також і економічна цінність їстівних комах часто недооцінюється, і ми повинні сприяти їх збору та реалізації”, - підкреслюють експерти. NEWSru.com

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи