Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Правда гріє!

Так сказав сьогодні Святослав Вакарчук, соліст і лідер популярного в усій Україні гурту “Океан Ельзи”, який наприкінці передвиборчої президенської кампанії став радником Віктора Ющенка з молодіжної політики. Він разом з Олександром Зінченком, Юлією Тимошенко та іншими народними депутатами провів декілька годин біля Адміністрації Президента України і не замерз, бо “правда гріє!”
“Ми всі сьогодні знаходимося в стані загально-національного страйку”, - сказав він і звернувся до журналістів говорити правду про те, що сьогодні відбувається. Святослав особисто розмовляв з журналістами і ведучими телеканалів, в тому числі і “1+1” і переконував їх в тому, що вони повинні мати свою громадянську позицію, а також закликав журналістів, які поки що говорять те, що їм кажуть, зібратися всім разом в один час і заявити про те, що більше не будуть цього робити.

“Ви зробите прекрасну справу для свого народу, вас ніхто не забуде!”, “Журналісти, будь-ласка, будьте з народом!”, “Мені соромно дивитись сьогодні телебачення України, а вам не соромно? – такими були звернення Святослава Вакарчука до журналістів, від яких, за його словами, сьогодні, як і від силових структур дуже багато чого залежить.

Святослав Вакарчук порівняв журналістів, що роблять нечесні новини, з бійцями спецназу зі щитами, які мовчки говорять: “Ми з вами”, але стоять і виконують наказ. Але ж журналісти – не військові, які за порушення наказу командира і уставу можуть отримати суворе покарання. Який устав виконують журналісти? Це ж найвільніші люди в світі!

“Я сьогодні не музикант і не фізик, а громадянин України. Ми сьогодні не маємо права нічого робити, окрім того, щоб захищати наші права і нашу країну” — сказав Святослав Вакарчук і зазначив, що сьогоднішній день засвідчив те, що народ України вибрав президентом України Віктора Ющенка. Він розвіяв сумніви щодо конституційності і легітимності, порівняв сьогоднішню ситуацію з 24 серпня 1991 року, коли проголошувалася Незалежність України, і запитав, чи конституційно поступали депутати, коли приймали це рішення ? “24 серпня нині свято. Так от, прийде той час, коли сьогоднішній день також буде святом, повірте мені” – закінчив Святослав Вакарчук.

Він ображається, коли кажуть, що він підтримує опозицію. “Я ніколи не був в якійсь партії і ніколи не підтримував якихось політичних сил. Я підтримую законно обраного Президента України. Яка ж це опозиція?” А більше мільйона людей, що зібралися сьогодні на Майдані Незалежності в таку холодну погоду, щоб захистити свій вибір і підтримати народного Президента Ющенка, — це що, опозиція?
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи