Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Відбувся Надзвичайний всеукраїнський з’їзд міських, селищних і сільських голів, депутатів місцевих рад усіх рівнів

Категорія:

Публікуємо ухвалені ним документи.
25 листопада в Києві, в Українському Домі відбувся Надзвичайний всеукраїнський з’їзд міських, селищних і сільських голів, депутатів місцевих рад усіх рівнів. У його роботі взяв участь 691 посланець органів місцевого самоврядування усіх без винятку регіонів України. В президії з’їзду сиділи не лише мери Івано-Франківська й Тернополя, але й депутати місцевих рад Харкова й Бердянська, Сумщини й Одещини.

Відкриваючи на доручення Комітету національного порятунку З’їзд, голова Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва й місцевого самоврядування Анатолій Матвієнко відзначив: після спроби державного перевороту, здійсненого командою Кучми-Януковича, в держави фактично зникла легітимна вища державна виконавча влада. За цих складних суспільних умов саме на легітимних органах місцевого самоврядування лежить обов’язок не лише захистити конституційні права й безпеку громадян, але й забезпечити нормальне життя сіл, селищ, міст, районів та областей.

Учасники з’їзду утворили Всеукраїнський центральний виконавчий комітет місцевих рад, який організаційно координуватиме роботу місцевих рад у перехідний період, до інавгурації легітимно обраного Президента України Віктора Ющенка та формування нового складу Уряду України. Всеукраїнський центральний виконавчий комітет місцевих рад діятиме в тісній співпраці з Комітетом національного порятунку. Головою ВУЦВК обрано Анатолія Матвієнка. До складу ВУЦВК ввійшли народні депутати України, мери декількох великих міст, представники Асоціації міст України та громад та Асоціації селищ і сіл України, посланці депутатського корпусу місцевих рад усіх рівнів.

Окрім політичної резолюції, з’їзд ухвалив звернення до народу України, до народних депутатів України, до працівників міліції, прокуратури, служби безпеки та військовослужбовців. Лейтмотив цих звернень: у нинішню складну хвилину всі чесні люди повинні бути разом зі своїм народом.

Прес-служба Інституту відкритої політики




Політична резолюція надзвичайного всеукраїнського з’їзду міських, селищних і сільських голів, депутатів місцевих рад усіх рівнів

Ми, учасники Надзвичайного всеукраїнського з’їзду міських, селищних і сільських голів, депутатів місцевих рад усіх рівнів,
діючи в умовах смертельної небезпеки, яка нависла над Україною внаслідок спроби вищого державного керівництва здійснити державний переворот шляхом фальсифікації результатів виборів Президента України;
констатуючи, що органи й посадові особи вищої державної влади, причетні до спроби державного перевороту, фактично втратили свою легітимність;
виражаючи волю наших виборців, які, використовуючи своє конституційне право, повстали проти наруги й сваволі;
усвідомлюючи величезну відповідальність як за долю наших територіальних громад, так і за долю України в цілому;
проголошуємо:

У зв’язку з тим, що органи та посадові особи державної виконавчої влади, причетні до спроби державного перевороту, втратили свою легітимність, всю повноту влади в державі на перехідний період повинні перебрати на себе легітимні Верховна Рада України та органи місцевого самоврядування.

Ми закликаємо всі місцеві ради підтримати позицію Комітету національного порятунку, солідаризуватися з боротьбою українського народу за свою свободу й громадянські права, взяти сьогодні на себе відповідальність за долю території чи громади, яка їх обрала.

Ми створюємо Всеукраїнський центральний виконавчий комітет місцевих рад, який організаційно координуватиме роботу місцевих рад у перехідний період, до інавгурації легітимно обраного Президента України Віктора Ющенка та формування нового складу Уряду України. Всеукраїнський центральний виконавчий комітет місцевих рад діятиме в тісній співпраці з Комітетом національного порятунку.

Ми пропонуємо терміново провести сесії місцевих рад, на яких засудити спробу державного перевороту, підтримати Комітет національного порятунку і Народного Президента Віктора Андрійовича Ющенка.

Ми закликаємо на сесіях районних та обласних рад прийняти рішення про створення виконавчих апаратів районних і обласних рад, які повинні перебрати на себе делеговані функції місцевих державних адміністрацій в ім’я гарантій конституційних прав і свобод громадян, забезпечення нормальної життєдіяльності територій.

Ми закликаємо всіх посадових осіб органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів не виконувати злочинних вказівок посадовців, які заплямували себе участю в фальсифікації президентських виборів та в спробі державного перевороту, а натомість виконувати лише законні рішення легітимних органів місцевого самоврядування та рішення Комітету національного порятунку.

Волелюбний український народ нагромадив багатовікові традиції місцевого самоврядування, і сьогодні ці традиції стануть гарантією його свободи, його майбутнього.

Ми переможемо! Силу народу не здолати!

Ухвалено 25 листопада 2004 року
Місто Київ, Український Дім



ЗВЕРНЕННЯ
Надзвичайного Всеукраїнського з’їзду міських, селищних і сільських голів, депутатів місцевих рад усіх рівнів до народних депутатів України



Шановні колеги!

Депутати Верховної Ради України та місцевих рад, обранні відповідно до всіх вимог чинного українського законодавства, є легітимними представниками народу України. Ми констатуємо, що спроби вищих посадових осіб держави здійснити державний переворот шляхом фальсифікації результатів виборів Президента України спричинили гостру кризу в українському суспільстві. Від позиції депутатів сьогодні залежатиме не лише збереження спокою в суспільстві, але й саме існування в Україні законної влади.

Будь-які намагання з боку народних депутатів України сприяти Віктору Януковичу в узурпації влади є злочинними за своєю сутністю. Поперeджаючи активних учасників спроби перевороту про моральну, політичну і кримінальну відповідальність за їхні протизаконні дії, ми закликаємо всіх відповідальних і чесних народних депутатів України підтримати діяльність Комітету національного порятунку, сприяти відновленню демократії, законності, миру й спокою в українському суспільстві.

Особливо звертаємось до членів фракції Комуністичної партії України та до членів фракцій і груп так званої парламентсько-урядової коаліції: ваші політичні сили користується авторитетом у значній кількості територіальних громад. Ваші виборці в своїй більшості солідарні з усім українським народом. Виправдайте їхню віру і їхню надію на Вас як на виразників народних прагнень і інтересів! Підтримайте волелюбний і демократичний український народ!

Ухвалено 25 листопада 2004 року
м. Київ, Український Дім




ШАНОВНІ ПРАЦІВНИКИ МІЛІЦІЇ, ПРОКУРАТУРИ, СЛУЖБИ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ І ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ!
ДОРОГІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!


До Вас звертаються повноважні представники українського народу – депутати місцевих рад усіх рівнів.

Сьогодні наскрізь корумпована, агонізуюча влада у своєму прагненні зберегти награбоване вчинила злочин проти власного народу – брутально сфальсифікувала волевиявлення громадян на виборах Президента України.

Відбулося цинічне попрання основоположного Конституційного права українських громадян, як єдиного джерела влади.

Підконтрольна Адміністрації Президента Кучми Центральна Виборча Комісія, намагаючись узаконити цей злочин, затвердила сфальсифіковані результати.

У цю критичну для майбутнього України годину закликаємо Вас виступити на боці народу у його прагненні відстояти своє законне право на вибір, свободу і справедливість.

Закликаємо виконувати покладені на Вас Конституцією України та Присягою обов’язок відстоювати інтереси народу

Виконуйте розпорядження законно обраного Президента України Віктора Ющенка та очолюваного ним Комітету народного порятунку.

Не допустіть, щоб в Україні запанував бандитський режим.

Будьте разом з НАРОДОМ!

Ухвалено 25 листопада 2004 року,
М.Київ, Український Дім
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи