Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Проект ENUM - прообраз Матриці?

Нумерація та облік під виглядом сервісу
Адміністрація Джорджа Буша схвалила міжнародну ініціативу, що передбачає створення спеціальної системи електронної нумерації, в якій кожен користувач може отримати унікальний цифровий ідентифікатор, котрий реально використовувати для найрізноманітніших цілей - наприклад, в якості адреси електронної пошти, номера мобільного телефона, пейджера, інтернет-адреси тощо.

Передбачається, що реалізація цього проекту під назвою ENUM дозволить прискорити процес об'єднання телефонних мереж та всесвітньої мережі, а також надасть поштовх до розвитку онлайнової телефонії.

Всі учасники проекту ENUM будуть отримувати універсальні адреси у спеціальній доменній зоні е164.arpa. Коли система запрацює, користувачі зможуть ідентифікувати себе за допомогою номера власного телефона, який включає код країни. Для прикладу, якщо телефонний номер являє собою числову відповідність +46-8-9761234, йому у відповідність буде поставлено інтернет-адресу 4.3.2.1.6.7.9.8.6.4.е164.arpa (цифри записуються у зворотньому напрямі).

Цікаво, що проект, розроблений ще 2000 року співробітниками групи Telephone Number Mapping, підрозділу організації Internet Engineering Task Force, вже зараз підтримали 13 країн, які входять до складу Міжнародного союзу телекомунікацій (International Telecommunication Union - ITU). Тепер до них приєдналася і адміністрація президента США. Так що не виключено, що система ENUM запрацює вже найближчим часом, повідомляють podrobnosti.ua.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи