Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

В Чернігові закладено давньоруську лодію

Після створення козацької чайки “Княгиня Ольга” чернігівські майстри збираються поповнити флот копій історичних кораблів давньоруською лодією.
20 лютого в Чернігові в одному з приміщень річкового порту відбулися презентація проекту “Великий шовковий шлях” та урочиста церемонія закладання науково-дослідного експериментального судна “Сварог” - точної копії лодії часів Київської Русі. Голова Державної туристичної адміністрації України Валерій Цибух та чернігівський голова Олександр Соколов забили два перші цвяхи в “скелет” майбутнього судна. Спустити його на воду чернігівські суднобудівники планують в травні нинішнього року. Це вже друга робота, яку в Чернігові виконують в рамках проекту “Великий шовковий шлях”. Перший - відома в Україні козацька чайка “Княгиня Ольга”, яка була побудована 2000 року і вже здійснила 3 походи, у тому числі - морські. На переконання керівника лабораторії історичних досліджень при Національній академії наук України Сергія Воронова, великого ентузіаста та куратора проекту, спорудження діючих копій стародавніх суден не тільки зближує епохи, але й приваблює у Україну іноземних туристів.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи