Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ді Каніо, Лаціо, Дуче!

Світ:

Нападник Лаціо Паоло Ді Каніо, який у четвер, 6 січня, став творцем перемоги свого клубу над Ромою 3:2, відсвяткував виграш фашистським жестом.

Наприкінці римського дербі Ді Каніо підбіг до трибуни з фанатами Лаціо й відсалютував їм фашистським жестом (так зване "римське" привітання), яким у середині 20-го століття користувалися послідовники фашистського диктатора Беніто Муссоліні.

Онучка Муссоліні, Алессандра, яка дотримується крайніх правих політичних поглядів поспішила схвалити дії Ді Каніо. "Мені було дуже приємно, що він це зробив. Я надішлю йому листа з вдячністю", - сказала Алессандра Муссоліні. Сам Ді Каніо заявив, що жодного політичного забарвлення в його жесті не було: "Я професійний футболіст, і моє святкування не жодного стосунку до політики".

Слід зауважити, що Ді Каніо ніколи не приховував своїх крайніх правих переконань. Перш ніж стати футболістом він був членом молодіжної ультраправої організації. У своїй автобіографії Ді Каніо пише, що був "зачарований" Беніто Муссоліні і, що "диктатора не зрозуміли сучасники". За матеріалами Кореспондента

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи