Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Демографічні прогнози не на користь Європи

Категорія:

Через пів-століття ще побільшає азіатів та африканців. Де вони будуть жити?
ООН оприлюднила прогноз чисельності населення нашої планети на пісторіччя наперед. Згідно докладу ’’Перспективи народонаселення Землі за даними 2002 року’’, на планеті 2050 року будуть жити 8.900.000.000 чоловік.

Вперше у історії демографічних дослідів фахівці передбачають падіння народжуваності у середньому до 2.1 дитини на одну жінку, тобто нижче рівня, необхідного для природного відновлення населення. Така тенденція до середини століття стане домінувати і в країнах ІІІ світу, що нині забезпечують основний приріст населення Землі.

За розрахунками демографів, половина глобального приросту населення у 2050 році припаде на Індію, Пакистан, Нігерію, Китай, Бангладеш, Ефіопію і Конго. Окрім них левову частину підкинуть США. У чотири рази збільшиться чисельність сомалійців, угандійців, єменців, жителів Буркіна-Фасо й Нігера.

При цьому автори докладу зазначають, що вказані перспективи значною мірою залежать по-перше від доступу людей до засобів планування сімей, а по-друге від динаміки смертності від СНІДу. За найбільш оптимальних умов чисельність населення земної кулі до середини століття може подвоїтися і складатиме 12.800.000.000 чоловік.

За існуючих тенденцій чисельність громадян розвинутих країн лишиться приблизно на сучасному рівні - 1.200.000.000. Однак через 50 років суттєво поменшає японців - на цілих 14%. А італійців взагалі стане менше на 20%.

Сумний рекорд належатиме Україні, Болгарії, Латвії, РФ, Естонії та Грузії, де природнє зменшення населення складатиме від 30 до 50%.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи