Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Братські народи ріжуть по-живому

Категорія:

У понеділок, 24 січня, Ізраїль поновив будівництво захисної стіни на західному березі ріки Йордан.
ЇЇ частина довжиною 4 кілометри зводиться поруч з великим єврейським поселенням Аріель.

Жителі розташованої поблизу палестинського села раніше подали позов проти експропріації землі, проте будівництво одержало схвалення генпрокурора Ізраїлю.

У відповідь на цей крок палестинська влада заявила, що поновлення будівництва може зірвати зусилля лідера Палестинської автономії Махмуда Аббаса, які спрямовано на поновлення мирного врегулювання.

Нагадаємо, що до останнього часу ізраїльський уряд відмовлявся від переговорів з палестинською адміністрацією. Ізраїльтяни почали будівництво захисної стіни вздовж кордону палестинських територій і прийняли план однобічного відділення, яке передбачає евакуацію єврейських поселень із сектора Газа.

Проте після смерті Ясіра Арафата й обрання главою палестинської автономії Махмуда Аббаса обидві сторони започаткували кроки, які спрямовано на нормалізацію відносин.

Нагадаємо, у липні минулого року Міжнародний суд справедливості постановив, що деякі частини бар’єра зводяться протизаконно. Верховний суд Ізраїлю в червні поставив за обов’язок виконавчій владі внести зміни до лінії проходження бар’єра.

Пізніше Генеральна асамблея ООН приняла резолюцію, обов’язково рекомендувати Ізраїлю підкоритися рішенню Міжнародного суду щодо протизаконності будівництва захисної стіни на Західному березі. Кореспондент за матеріалами Лента.Ru

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи