Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Причини і наслідки: толерантні євросоюзівські ліберали категорично проти заборони екстремістської комуністичної символіки

Категорія:

Депутати Європейського парламенту з країн, які нещодавно приєдналися до Євросоюзу, вимагають заборонити на території союзу комуністичну символіку нарівні з нацистською.
Представники Естонії, Литви, Словаччини, Угорщини і Чехії в Європарламенті мотивують свій заклик тим, що комуністичний режим приніс страждання жителям країн Східної Європи.

"Ми закликаємо включити до списку жорстоких тоталітарних режимів і комуністичну систему", - сказав представник Угорщини.

Тим часом, єврокомісар з юстиції, свобод і безпеці Франко Фраттіні закликає розрізняти символи нацизму і комунізму, попри те, що останні, за його словами, можуть викликати негативні почуття з боку жителів низки країн-членів Євросоюзу.

У контексті боротьби з расизмом, ксенофобією й антисемітизмом питання про заборону комуністичних символів обговоренню не підлягає, заявив Фраттіні, слова якого навів у четвер, 3 лютого, на брифінгу в Єврокомісії прес-секретар єврокомісара Фредерік Венсан.

Він повідомив також, що 24 лютого можливість заборони на території країн Європейського союзу символіки фашизму обговорить Рада міністрів цієї регіональної організації з юстиції і внутрішніх справ.

За матеріалами РІА "Новости", DELFI

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи