Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чи прийме Ющенко "троянського коня" від Microsoft?

Інформаційна галузь України давно вже знаходиться в критичному стані. Проте уряд вважає за краще не афішувати цю проблему — фактично до недавнього часу представники влади досить успішно просували свої особисті інтереси на інформаційному ринку України.
Сьогодні ситуація змінилась: ми стали більш інформовані в сфері ІТ, але окремі пережитки старої влади, буцімто не помічаючи цю тенденцію, з новими силами лобіюють старі інтереси. А насправді питання політики інформатизації торкаються всіх нас — скажімо, рішення Міністерства освіти і науки щодо обладнання освітніх закладів нашої країни програмами одного закордонного виробника (Microsoft) і навчання користуванню ними за рахунок платників податків (тобто нас з вами), що фактично призводить до монополізації ринку — при цьому заявляють про "розвиток партнерства", хоча зводиться це до "відтоку мізків" з країни і промивання тих, що залишилися, від залишків творчості!

При цьому влада не знає, чи "забуває", що в Україні доступні зовсім не гірші аналогічні та оригінальні розробки. Не проводяться дослідження, в тому числі і маркетингові, для оцінки давно відомих у всьому світі вигод від використання вільного програмного забезпечення — навіть якщо вони фінансуються.

Використання закритих програмних продуктів закордонних корпорацій ставить під загрозу національну безпеку держави. Вибір, який робить сьогодні Україна в сфері ІТ індустрії, надзвичайно важливий та буде визначати шлях розвитку нашої молодої держави. У випадку насильного нав'язування новою владою використання продуктів "наближеного" постачальника вона остаточно поховає цілу галузь ІТ і разом з нею — інформаційний суверенітет України.

Ось ще одне випробування вибраної народом влади на предмет щирості декларованих під час виборів цінностей: патріотизму, моральності, професіоналізму, любові та вірності Україні. Чи буде воно пройдено успішно?


P.S. Не кажіть що це занадто гостро! Подивіться чим займається наша влада: «Украинских учителей информатики будет готовить Microsoft?»

-------------------------------------
В тему:

Український комп’ютер: сучасний стан і перспективи

Мова, одяг, Лінукс

Проект СЕНСАР

Природний закон, або як нам українізувати українців (програма дій)

Оранжева русифікація

Тотальна війна


Відкритий лист Президентові Ющенку В.А. від користувачів та розробників Вільного програмного забезпечення

Збір підписів під листом
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи