Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Надмірне захоплення телебаченням призводить до смерті

Світ:

Давно відоме твердження про те, що надлишкове проводження часу біля телевізору може бути шкідливим для здоров’я, одержало фактичне підтвердження. Невролог з Німеччини дійшов висновку, що щорічно 20 тисяч його співвітчизників гинуть через захоплення телебаченням.
Професор кафедри неврології університету міста Ульм Манфред Спіцер стверджує, що знайшов пряму кореляцію між часом, яку пацієнти проводять біля телевізору, і рівнем смертності від ожиріння, підвищеного тиску, діабету і підвищеного рівня холестерину.

"У людей, прив’язаних до телебачення, бракує часу для того, щоб займатися спортом або будь-якою рухомою діяльністю. У них виробляється звичка їсти перед екраном, що спричиняє ожиріння і передчасну смерть", - пише він у своїй книзі.

За його підрахунками, щорічно в Німеччині, населення якої складає близько 80 мільйонів осіб, 20 тисяч "залежних" від телебачення людей гинуть через набуті хвороби.

Статистичні дослідження Спіцера засновано на вивченні щоденних звичок 15 тисяч дітей у країнах Європейського співтовариства. Хоча більшість з них живуть у Німеччині, криза аналогічного масштабу спостерігається й в інших європейських країнах.

В опублікованій на минулому тижні книзі, яка називається "Остерігайтеся телевізійних екранів" ("Beware of the TV Screen"), професор Спіцер пише також і про вплив телебачення, яке руйнує ментальні здібності людей.

"У дітей, які постійно дивляться телевізор, дуже обмежений кругозір, - каже він. - У них немає жодного стимулу до розвитку і відсутня така необхідна в реальному житті якість, як гнучкість розуму. Коли діти стають дорослими, у них атрофуются всі почуття, вони зовсім інакше відчувають смак і запах. Унаслідок такі люди купують нездорові продукти з того типу, які постійно рекламуються на телебаченні".

Звичка з раннього дитинства дивитися телевізор у більш пізньому віці призводить також до неуважності, депресії, а іноді і до невмотивованої агресивності, підсумовує професор.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи