Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Арабське підкорення Америки

Категорія:

Арабське населення США майже подвоїлося протягом останніх 20 років, повідомляє Washington Times.
Згідно даних Американського бюро перепису населення, в 2000 році в Штатах проживали 1 190 000 осіб арабського походження, що складає 0.42% від загального населення країни. В перепису 1980 року було нараховано 610 000, в 1990 – 860 000 осіб, які вважають себе повністю або частково арабами.

Із загальної кількості арабського населення США найбільшу частину складають вихідці з Лівану, Сирії та Єгипту, а також їхні нащадки.

В документі під назвою ЛЮДИ АРАБСЬКОГО ПОХОДЖЕННЯ В США наводиться чимало цікавих демографічних даних. Зокрема серед американських арабів більшість складають чоловіки – 57% порівняно з 49% чоловіків в загальному населенні Штатів. Крім того, чоловіків віком від 20 до 48 років серед арабів 31%, тоді як для загального населення країни ця частка дорівнює 22%.

Більшість арабів вдома спілкуються рідною мовою, при цьому добре володіють англійською трохи менше половини цієї етнічної групи.

Громадянами США є 46% арабів, які мешкають в Америці, тоді як серед всього населення країни цей показник сягає 80%.

Разом з тим річний доход арабських сімей дещо вищий, аніж у середньому по США, причому максимальні показники припадають на ліванські, сирійські та єгипетські родини. Крім того, ліванці найліпше забезпечені власним житлом, тоді як гірше за інших в цьому відношенні справа у марокканців. Lenta.ru
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи