Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Викрадено любовне листування Муссоліні

Сьогодні стало відомо про сенсаційне пограбування в Італії: з державного архіву викрадено папери, які являють собою історичну цінність. Як з'ясувалося, серед них були дуже цікаві документи: у розграбованому відділі зберігалося любовне листування диктатора фашистської Італії Беніто Муссоліні.

У даний час співробітники держархіву здивовано знизують плечима і не можуть зрозуміти, хто ж зумів непоміченим проникнути до будинку та викрасти листи дуче до його коханки Кларетти Петаччі. До речі, про зникнення настільки приватних паперів стало відомо зовсім випадково. Справа в тім, що не дуже давно в архіву змінився директор. Розпочавши виконання своїх обов'язків, пан Мауріціо Фаллаче прийняв рішення підготувати до публікації частину раніше закритих документів. Планувалося, що в нинішньому році буде розсекречено документи, які датувалися 1932 та 1933 роками, однак пограбування, схоже, звело нанівець усі задуми італійських істориків.

По факту викрадення листів заведено кримінальну справу. Співробітники правоохоронних органів Італії вже приступили до розслідування обставин зникнення цінних архівних матеріалів. На думку експертів, за приватне листування дуче та його коханки зловмисники напевне спробують виручити велику грошову суму, тому що в світі знайдеться не один заможний колекціонер, готовий щедро заплатити за ці документи. До речі, збереглися вищезгадані листи завдяки щасливому випадку. Між Муссоліні і пані Петаччі існувала домовленість, за якою після отримання і прочитання послань їх потрібно було знищувати, однак коханка диктатора була занадто вже сентиментальною і тому перед знищенням паперів робила їх копії. Поліція не виключає, що викрадені документи через певний час спливуть на якому-небудь аукціоні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи