Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Дано старт громадянській кампанії “Вимагаємо справедливості!”

В інформаційному агентстві УНІАН відбулась прес-конференція “Молодь за визнання ОУН-УПА”, на якій були присутні Голова Молодіжного Націоналістичного Конгресу Олег Медуниця, директор Центру Національного Відродження ім. Степана Бандери Олег Вітвіцький, Голова Координаційної ради державницьких організацій Віктор Рог.
Прес-конференція була присвячена початку громадянській кампанії „Вимагаємо справедливості!”, що має на меті добитись визнання на державному рівні національно-визвольної боротьби ОУН-УПА в роки другої світової війни.

Під час прес-конференції Голова МНК Олег Медуниця розповів про перебіг ІІІ Всеукраїнського Збору організації, зачитав прийняту на ньому заяву. Віктор Рог відзначив історичні аспекти проблеми визнання вояків УПА та підпільників ОУН в контексті заяв чинної влади про примирення ветеранів Радянської армії та УПА. Зокрема він зазначив наступне: “За чинним українським законодавством Україна є правонаступницею УССР а не Української Народної Республіки, отже на захисників Української Держави героїв крутянців, так само як і на вояків ОУН-УПА поширюється закон, що визначає їх як “злочинців”. Такий стан є неприпустимим, адже вже не один рік роковини загибелі крутянців відзначаються на найвищому державному рівні.”

В свою чергу Олег Вітвіцький розповів про майбутній перебіг кампанії “Вимагаємо справедливості!”, заплановані заходи. Зокрема, планується провести прес-конференції по всіх обласних центрах України, також в планах кількахвилева листівочна кампанія, наукові історичні конференції, збір підписів, звернення до Президента, молодіжні таборові заходи, присвячені боротьбі ОУН-УПА. Завершенням кампанії має стати Всеукраїнська молодіжна теренова гра “Гурби-Антонівці-2005”, що пройде на межі Рівненської й Тернопільської областей на початку травня та збере понад півтисячі учасників. В разі відсутності реакції з боку влади, зазначив О.Вітвіцький, оргкомітет кампанії може вдатися до заходів протесту. Також він нагадав, що кампанія є відкритою для всіх політичних та громадських сил.


----------------------------------------------------

В тему:

Борці за волю України: забуття і приниження

Нескорений

«Залізна сотня» у Львові

“Здобути або не бути”

Армія Безсмертних. Фотоальбом для патріотів

Росіяни знімають фільм про УПА
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи