Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Обережно: в Києві з’явились агресивні зграї ченців-сквотерів!

Світ:

5 березня ченцями Введенського монастиря Української православної церкви Московського патріархату силоміць захоплено приміщення по вул.Московській‚ 40-а, у м.Києві, де розташовано Інститут демократії ім. Пилипа Орлика та фундацію Україна-США - програма “Партнерство громад”.
Про це йдеться в заяві комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. Голова комітету Анатолій Матвієнко відзначає, що названі установи здійснюють реальний внесок у становлення громадянського суспільства в Україні, перш за все, шляхом поширення знань щодо українського законодавства‚ форм і методів роботи місцевого самоврядування. Тому блокування їхньої діяльності становить серйозну суспільну проблему і завдає чергового удару по міжнародному авторитету України, зауважує Матвієнко.

У зв’язку з цим комітет Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рішуче вимагає від Міністерства внутрішніх справ‚ Генеральної прокуратури‚ Київського міського голови терміново вжити всіх законних заходів і негайно забезпечити умови для відновлення роботи Інституту демократії ім.П.Орлика та Програми партнерства громад, заявляє Матвієнко

-------------------------------------------------------------

Деталі про події в київських офісах Фундації Україна-США та Інституту Пилипа Орлика:

8:30 ранку – охоронець відчиняє двері жініці-листоноші; після того, як вона увійшла, 8 чоловіків вриваються в будинок, відштовхуючи жінку, мають коротку бійку з охоронцем і рвуть йому одяг, і впускають цілу купу людей в приміщення. Викликано міліцію.

Монахи/священники Введенського монастиря (Українська [справді?!] православна церква Московського патріархата) молотком розбивають таблички Фундації та Інститута на будинку; міліція стоїть поруч і нічого не робить. Також нанесено матеріальну шкоду (потрощено речі) кав’ярні, яка розташована в цьому ж будинку.

Працівникам Фундації та Інституту не дають увійти в будинок, де вони працюють. Будинок є офіційно орендованим. При вході стоять 10 великих (фізично) церковнослужителів. Ченці і миряне заповнюють коридори і офіси на першому поверсі будинку, вносять в будинок ікони та інші предмети, які вживаються під час служби, починають читати молитви і проводити служіння.

Протягом дня працівників Фундації та Інституту починають впускати до їхніх офісів, по 2-3 працівники за раз, дозволяють забрати деякі особисті речі та дещо з офісних паперів. Ченці і миряне в цей час продовжують проводити службу.

Наскільки відомо, серед людей, які захопили будинок, багато священників і мирян не з Введенського монастиря.

Виглядає так (станом на 21:00 5 березня), що священники і миряне будуть перебувати в будинку вночі.

Міліція записує дані працівників Фундації і Інституту. Невідомо, чи такі дані було зібрано у тих, хто захопив будинок (можливо, це було зроблено так тихо, що ніхто не зміг побачити... вибачте за сарказм).

Протягом дня місце подій відвідують представники Посольства США в Києві, Аґенції США з Міжнародного Розвитку (USAID), та народні депутати Заєць, Т.Чорновіл, Костенко. У Верховній Раді мусить бути зроблена відповідна заява.

Непідтверджена інформація: будинок ніби-то належав церкві за часи російській імперії.

Куди ж поділася охорона? Чи люди не можуть само-оборонятися? Чи вже чекатимемо, коли до нас прилетять з Іраку на гелікоптерах U.S. Marines і наведуть у нашій хаті порядок?
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи