Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Єдиній родині народів-братів не бути

Категорія:

Більшість ізраїльських євреїв впевнені, що держава повинна стимулювати еміграцію проживаючих в країні арабів.
Як повідомляє газета Haaretz, ці дані наводяться в дослідженні, проведеному Інститутом Дахаф на замовлення палестинського центру ізраїльських досліджень Мадар.

Результати опитування 500 громадян Ізраїлю єврейського походження виявили, що 42% респондентів згідні і ще 17% скоріш згідні з такою постановкою питання. Протилежної точки зору дотримуються 40% опитаних.

Співробітник центру Мадар доктор Асад Ганем зазначив, що результати опитування не здивували його, бо аналогічні дані були отримані і під час інших досліджень. На його думку, у 1990-х роках ізраїльтяни були налаштовані менш екстремістські щодо арабів, проте все змінилося з початком інтифади.

Крім того опитування виявило, що ідею повернення Ізраїлю до кордонів 1967 року підтримують лише 34% опитаних, а проти неї виступають 65% ізраїльських євреїв. При цьому в межах аналогічних опитувань 60% ізраїльтян висловилися на користь створення палестинської держави, однак більшість соціологів не акцентували на її кордонах при постановці питання.
Центр Мадар розташований в Рамаллі.

Це перший палестинський інститут, в якому працюють араби, що розмовляють на івриті. Центр також публікує праці ізраїльських дослідників, за що неодноразово піддавався критиці. Lenta.ru



Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи