Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кілька штрихів про мораль

Кант колись сказав, що у світі є два чуда - зоряне небо у нас над головою і мораль усередині нас. З небом в Україні - порядок , а що ж там повинно бути всередині нас? Прості речі: не красти, не убивати, не брехати, шанувати родичів, Батьківщину, виконувати обіцянки, допомагати нужденним і т.д. Споконвік аморальним вважалося лицемірство, жадібність, наклеп, жорстокість, злодійство, боягузтво, зрадництво… До речі, про зрадників. На часі.
Прошу звернути увагу, як після Помаранчевої Революції легенько, ніжно і непомітно знівелювали поняття "зрадник". Дивишся цей телезвіринець, нервуєшся, а ведучий спокійно, закотивши очі до неба пояснює тобі, що гість студії - не зрадник, а просто людина з іншою партійною, суспільною, життєвою, чи ще якоюсь там, до дідька, орієнтацією відмінною від загалу. То де зрада ? Добре. А хто ж тоді Юда ? А що Юда, просто його точка зору і розуміння суспільних процесів в древньому світі не співпадали з точкою зору Ісуса Христа - Сина Божого. Юда вже тоді розумів, що таке справжня демократія. І взагалі, чого ви до нього пристали! А що він такого злочинного зробив!? Підійшов і поцілував Учителя. І все!!! Срібняки? Е-е-е... ну... бізнес, звичайний бізнес, оплата за послугу. Бізнес має свої закони. Якщо в тих законах дохід понад усе, то і понад мораль. І ніяких зрад!

Подейкують, що Юда не повісився, а змінив ім'я і пішов у професіонали - лібералом став. А багато українських зрадників записалися у великомученики (опозицію). Паперті сльозами орошують, носиками шморгають - на жалість б'ють, дехто навіть, тимчасово, перестав красти!!! Інша частина зрадників - вже в помаранчевих кашне. І влітку носити будуть, і під душем не зніматимуть. Страус, коли ховає голову в пісок, також думає, що його не видно.

В людській свідомості важливе місце займає моральний ідеал. У нас - злодій і бандит з повадками гієни - вистежити здобич, тихенько напасти ззаду, задушити, нажертися і не забути ляжку для Лева принести. Царям ляжка належиться! Ми ж традиціоналісти. Такий "ідеал" непомітно став вищим критерієм моральної оцінки. А що найгірше - у підлітків. Діти - наше майбутнє!

Суспільство вже не реагує на непросту фразу, що український капітал - кримінальний (!!!). Про це з захопленням говорять "незалежні" політичні оглядачі і запевняють нас, що це абсолютно нормально і в усіх державах так. Брешуть "незалежні", не вірте! Західним капіталам сотні років. Мільйонери англійці, німці, французи, італійці, іспанці та інші представники корінних націй Європи не мали швидких грошей. Ті гроші, в основному, зароблялися кількома поколіннями і зароблялися розумними головами, мозолястими долонями і без зброї в руках.

Нашим-ненашим злодіархам (злодій-олігарх) невідоме швейцерівське: якщо у мене багато, то це означає, що у когось мало.

Мало того, що злодіарх не знає різниці між Швейцером і швейцаром, то йому ще й готують амністію. Амністію кримінального капіталу. Добре. Най вже їм буде. Але тоді амністію всім(!) злодіям і злодійчукам, а не тільки найбагатшим. Ті хлоп'ята-кишеньківці, котрі роками мучаться по тюрмах за порізану сумочку, також повинні бути амністовані.

Амністію кримінальному капіталу ніяк не може зрозуміти старше покоління. Старше покоління - носії моралі. Вони майже завжди приймають рішення морально і роблять це підсвідомо, не зважуючи. Тому-то і почалася наша "перебудова", а потім і кравчуко- кучмівська "самостійність" з кумулятивного удару по стареньких. Через який десяток років ми залишимось без побутового взірця, як себе правильно вести в житті. Політтехнологи вирішили, що ми не повинні цього бачити.

Злодіарх за будь-яку ціну не допустить звичайну, людську мораль в суспільство, бо суспільство побачить, який голий, смішний і злодійкуватий паяц сидить в мерседесі. Тому вкладав і буде вкладати шалені гроші в ЗМІ, котрі безсоромно, на виду мільйонів свідків стараються реанімувати сині трупи шурмоволів.

На тлі відсутності національної основи в українській журналістиці злодіарх викохав ще одне аморальне явище - "незалежний журналіст". Незворушно обгадити мою Батьківщину, мою мову, мою Помаранчеву Революцію, мою Лесю Українку, мого Тараса Шевченка - запросто. Він же незалежний. Незалежний від честі, совісті, чи іншого морального гальма. В більшості випадків - це безсоромний чужак з манією величності. Хоча буває і свій, українець. Але якийсь інкубаторський, з синдромом безпородного дворняги, наглий і вічно заплаканий. Та що я Вам оповідаю - маєте телевізори, виписуєте газети…

"Незалежний" як реактивний ангел, ширяє над українським суспільством в пошуках звалищ і смітників. Пише в газетах, щебече з екрану що він побачив зверху, коли літав над чужою йому землею-Україною, разом з "об'єктивними" мутантами-орлами і ще "об'єктивнішими" крутіями-горобцями.

Такий піхвошко (і прізвища у них якісь гінекологічні) нагадує корову в театрі, у котрої продукти життєдіяльності випадають неконтрольовано, з піонерською безпосередністю Павлика Морозова. Антисанітарний продукт випадає в суспільство, а суспільство звикло до того процесу і запаху, та й вважає це за норму. Тому "незалежний" і впевнений в своїй безкарності - по писку не фраснуть, бо демократія.

Тепер "незалежні" журналісти стали гордо називати себе опозицією (у котрої 90 % ЗМІ). Деякі вже демонстративно одягли кайдани, тернові вінки і так по вулицях ходять. До повного комплекту хай повісять червоні ліхтарі на своїх редакціях і студіях. А ніхто і не здивується.

Головне суспільне завдання "незалежних" - пропагувати неомораль. Маленький приклад: патріот своєї Вітчизни - це погано. Ви ж подивіться, до чого патріоти з Гітлерюгенду довели! (було на Інтері). Бачите, куди заводить ваш патріотизм!? Та чомусь не додають, що патріотизм не властивий лиш тваринам і космополітам. Всі інші - патріоти своїх народів і держав.

А от ще один "захований" страус: "Я творець української культури! Яка вам різниця, на чиї гроші! Я творець! Ну, вступив я в ту партію! Але я їх не люблю, я чемний. Це просто так. Я знаю, що вони бандити, що вони все вкрали, але ж...Ну вийшов разок на мітинг, в чорних окулярах і дідовій куфайці, щоб не пізнали. Ну, покричав у приклеєну бороду, ну, плакатик потримав, ну, підписав якусь там відозву, ну... Ну були там мої студенти, ну то і що такого їм сталося (спробували б не бути), ну здали мені десяток відкріпних... А що, хіба були фальсифікації? Ти диви... А я й не чув… Це не я! Зате ж злодії мені гроші дали (на спектакль, оркестр, книгу чи комп'ютер). Я творець! Я - еліта!"

Специ кажуть, що гроші нема чого нюхати, бо запах відсутній. Добре. А якщо священнк бере гроші на бляху для церкви у бандитів?..

Ех, еліта, ти як Лоліта! Поки що не розжилася Україна на УПС (українську партію сатани), але якщо б була така партія, а ще й з грошима, то багато з Вас і під неї елітно лягли (є така древня вправа під корчем). І добра половина укр-професури демократично вступила би в УПС, і розробляли б для них чортячо-ліберальну ідеологію з людським обличчям. Чи ми не бачили щось подібне пів-року назад?

Чомусь прийшло в голову біблійне: "... То ж коли Ти поклонишся передо мною, то все буде Твоє!" (Євангеліє від Луки 4:7).

Тисячі років тому людство усвідомило одну дуже важливу річ: підкорятися тваринним інстинктам - згубно. Суспільство, що не змогло виробити способів придушення цих інстинктів - загине.
Тварина живе інстинктами, тварина не знає законів моралі, тварина не може вчасно застрілитись.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи