Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

КУН вимагає відновлення історичної справедливості щодо вояків ОУН-УПА

Категорія:

Конгрес Українських Націоналістів звертає увагу на те, що Незалежна Україна досі не визнала величезний внесок у боротьбу за свою свободу членів Організації Українських Націоналістів і воїнів Української Повстанської Армії, хоча насправді, їхній вклад у її майбутнє важко переоцінити.
Нещодавно у Верховній Раді було зареєстровано два законопроекти. Законопроект народного депутата, Голови Конгресу Українських Націоналістів Олексія Івченка „Про відновлення історичної справедливості щодо діяльності Організації Українських Націоналістів і Української Повстанської Армії” передбачає визнання діяльності Організації Українських Націоналістів і Української Повстанської Армії в період з вересня 1939 року до кінця 50-х років ХХ століття національно-визвольною боротьбою; визнання діяльності ОУН і УПА такою, що відповідає вимогам Додатку IV Гаазької конвенції від 18 жовтня 1907 року (відділ 1, глава 1, ст.1) щодо критеріїв воюючої сторони, тобто визнання ОУН, УПА воюючою стороною у Другій світовій війні; визнання членів ОУН і бійців УПА, які боролися за незалежність і свободу українського народу, за утворення Української самостійної соборної держави, учасниками бойових дій.

Другий законопроект у авторстві народних депутатів Олексія Івченка та Євгена Гірника „Про внесення зміни до статті 6 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” передбачає пункт 16 частини першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (Відомості Верховної Ради України, 1993 р., N 45, ст. 425; 1996 р., N 1, ст. 1, Відомості Верховної Ради (ВВР), 2001, N 22, ст. 106) викласти в такій редакції: "16) воїни Української Повстанської Армії та члени Організації Українських Націоналістів, які брали участь у бойових діях на тимчасово окупованій території України в 1941-1944 роках та боролися за державну незалежність і свободу Українського народу, утворення Української самостійної соборної держави".

Конгрес Українських Націоналістів вимагає від Голови Верховної Ради України Володимира Литвина внести дані законопроекти на розгляд у парламенті до 9 травня 2005 року, оскільки саме вирішення цього питання законодавчим шляхом може примирити всіх українців, які воювали на фронтах Другої світової війни.

Головний Провід Конгресу звертається до Президента України Віктора Ющенка та Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко підтримати дані законопроекти, адже визнання ОУН і УПА на державному рівні може стати вирішальним кроком до примирення українського суспільства.


----------------------------------------------------

В тему:

Альтернатива нерішучості

Верховна Рада може визнати воїнів ОУН-УПА воюючою стороною

Дано старт громадянській кампанії “Вимагаємо справедливості!”

Борці за волю України: забуття і приниження

Безчинства ворогів народу у Львові

Повстанський бастіон — Яворина

Армія Безсмертних. Фотоальбом для патріотів
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи